autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2010

Ingrediente
1 kg de carne tocata de porc, 5 cepe taiate marunt, 3 ardei taiati marunti, marar, 1 plic condiment pentru sarmale, 3 verze, 250 g orez, piper, delicat, sare, boia, 250 ml bulion, marar uscat, cimbru uscat

Dificultate: Redusa Timp: 2h

36 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa si ardei marunt si se pun la calit, peste ele se adauga condimentele pentru sarmale si celelalte, la sfarsit se adauga boiaua sa nu se arda. Dupa ce s-au calit bine se adauga si carnea la prajit, doar un pic. Se opreste si se adauga orezul. Se amesteca cu orezul si sunt gata de umplut!!!



Intre timp se pune intr-o cratita apa pentru a opari varza. Se pune in apa sare si otet. Cand fierbe apa se pune o varza la care este taiat cotorul. NU se lasa mult in oala ca sa nu se inmoaie tare. Se lasa aproximativ 2,3 minute..depinde cum e varza. Se scoate afara si "se frunzaleste" (se taie ridicatura de la frunza:D).



Asa deci se pot umple sarmalele.



Pe fundul oalei se aseaza varza taiata marunt si marar uscat sau cimbru uscat,se pun sarmalele si deasupra se pune din nou varza taiat marunt.



Se pun la fiert cu apa cu sare care sa depaseasca 1 cm peste ele.Se fierb aprox 30 de min. La sfarsit se adauga peste ele bulionul. Apoi se ia oala si se pune in paturi. Se inveleste prima data cu un prosop si apoi se pun paturi sa tina cald. Atunci vor deveni foarte bune, ele se coc in continuare. Din acest motiv nu se fierb mai mult. Dar daca nu veti face asa le puteti fierbe mai mult pana la 2 ore, pana frunza este fiarta.



Pofta buna!!!



Se poate servi si cu smantana!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale moldovenesti

Sarmale moldovenesti

Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, după care se pune la călit în puţin ulei, la foc

0 voturi    0 comentarii
5h
Retete de Pasti
Sarmale din carne de porc cu varza acra

Sarmale din carne de porc cu varza acra

Varza se taie in doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 36 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Octavian Gurza , 25 martie 2015

    Waw

  • Fara foto

    Mimi Mohorea , 23 decembrie 2014

    de ce nu cititi cu atentie reteta-carnea se prajeste putin ,iar orezul se opareste(este deja aproape prefiert-dar doamnele,domnisoarele ce nu mi-s gospodine ies la comentat si nu,la incercat reteta

  • Fara foto

    Rodica Georgescu , 18 octombrie 2014

    Pai daca ea caleste carnea...se poate 25 min...

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 08 iulie 2014

      Viorica Suciu Multumesc Viorica, nu stiam.....

    • Fara foto

      Viorica Suciu , 08 iulie 2014

      Exact asa este Rodica.Carnea nici odata nu se prajeste ci orezul se pune peste ceapa pentru cateva minute si apoi se da deoparte si cand este rece atunci se adauga carnea tocata se amesteca bine si se mai adauga si putin bulion s-au suc de rosii.Este f. adevarat ca sarmalele in ardeal se fieb cam o jumtate de ora si apoi se pun intr-un loc unde se pot acoperi cu perine si ele fierb in continuarie acolo.Am mancat si eu din astea dar varza totusi nu este chiar asa de bine fiarta, dar sunt bune.

    • Fara foto

      negrea victoria paula , 06 iulie 2014

      sunt foarte bune si gustoase ca la mama acasa sunt,.

    • Fara foto

      Nelu Monenciu , 28 iunie 2014

      sarmale aldente ce va mirati ! an italia asa se mananca

    • Fara foto

      Dana Gabriela , 27 iunie 2014

      Ce va place sa mai criticati fara sa incercati macar. Fac asa sarmalele de ani de zile, si ies exact cum spune Monica, daca dupa ce le fierbi o perioada, le pui sub paturi, ele continua acolo procesul de fierbere mocnita. Inainte de a va da cu parerea incercati sau va place sa vorbiti doar ca sa va aflati in treaba. Cat despre carne, se poate cali sau nu dupa ce calesti ceapa, au doar gust diferit sarmalele cu carne calita si cele cu carne cruda. Nu inseamna ca "da gust rau sarmalelor".

    • Fara foto

      Mirela Oscarsson , 26 iunie 2014

      se pot servi si cu smantana? pai fara mamaliguta si smantana...nu au nici un farmec. <3

    • Fara foto

      Mirela Oscarsson , 26 iunie 2014

      nici eu. ale mele duduie pe foc ore intregi :/

    • Dumitru Marin

      Dumitru Marin (Chef de cuisine) , 22 iunie 2014

      Rodica Georgescu. Ai dreptate 100%. Fac sarmale de 50 de ani si nu calesc niciodata carnea .La fiert stau cam doua -trei ore , altfel nu se fierbe varza .

    • Fara foto

      Viorel Vio , 22 iunie 2014

      in 25 de minute le impachetezi :))

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 22 iunie 2014

      In primul rand, nu au ce cauta condimentele pentru sarmale. apoi, ceapa se pune la calit si se adauga orezul, ca sa "infloreasca". Carnea nu se caleste(da un gust rau sarmalelor). Verze...nu varze...Iar in 25 min si in continuare faza cu paturile....in nici-un caz....

    • Fara foto

      Roxana-Eugenia Mocanu , 17 decembrie 2013

      de ce nu cititi cu atentie reteta-carnea se prajeste putin ,iar orezul se opareste(este deja aproape prefiert-dar doamnele,domnisoarele ce nu mi-s gospodine ies la comentat si nu,la incercat reteta

    • Fara foto

      Roxana-Eugenia Mocanu , 17 decembrie 2013

      de ce nu cititi cu atentie reteta-carnea se prajeste putin ,iar orezul se opareste(este deja aproape prefiert-dar doamnele,domnisoarele ce nu mi-s gospodine ies la comentat si nu,la incercat reteta

    • Fara foto

      Lucia Mitu , 17 decembrie 2013

      de ce nu cititi cu atentie reteta-carnea se prajeste putin ,iar orezul se opareste(este deja aproape prefiert-dar doamnele,domnisoarele ce nu mi-s gospodine ies la comentat si nu,la incercat reteta

    • Fara foto

      magda , 14 noiembrie 2013

      Carnea a fost pusa la calit se poate

    • Fara foto

      Elena Siminiceanu , 14 noiembrie 2013

      de ce nu cititi cu atentie reteta-carnea se prajeste putin ,iar orezul se opareste(este deja aproape prefiert-dar doamnele,domnisoarele ce nu mi-s gospodine ies la comentat si nu,la incercat reteta

    • Fara foto

      Mihaela Lorinczi , 14 noiembrie 2013

      te cred, pe cuvant, dak zici tu

    • Fara foto

      Eliss Daniel , 14 noiembrie 2013

      credema ati spune un bucatar

    • Fara foto

      Eliss Daniel , 14 noiembrie 2013

      deci 4 ore alea sant adevaratele sarmale moldovenesti

    • Fara foto

      Eliss Daniel , 14 noiembrie 2013

      250 min la foc mic in oala de lut

    • Fara foto

      Mihaela Lorinczi , 14 noiembrie 2013

      se poate sa ai dreptate..nu m.am gandit la asta..

    • Fara foto

      Mihaela Lorinczi , 14 noiembrie 2013

      da...e o idee Florin Prisan

    • Fara foto

      Florin Prisan , 14 noiembrie 2013

      de ce nu cititi cu atentie reteta-carnea se prajeste putin ,iar orezul se opareste(este deja aproape prefiert-dar doamnele,domnisoarele ce nu mi-s gospodine ies la comentat si nu,la incercat reteta

    • Fara foto

      Mihaela Lorinczi , 14 noiembrie 2013

      deci...am dreptate dupa cum am observat multe fete sunt de aceeasi parere k sarmalele nu au cum sa fiarba doar 25 de minute..ce naiba le mancam crude? nu inteleg dc spune reteta asta k in 25 min sunt gata..poate o fi vreo greseala de la ei..poate...:)))

    • Fara foto

      Roxana-Eugenia Mocanu , 14 noiembrie 2013

      de ce nu cititi cu atentie reteta-carnea se prajeste putin ,iar orezul se opareste(este deja aproape prefiert-dar doamnele,domnisoarele ce nu mi-s gospodine ies la comentat si nu,la incercat reteta

    • Fara foto

      Mihaela Claudia , 14 noiembrie 2013

      de ce nu cititi cu atentie reteta-carnea se prajeste putin ,iar orezul se opareste(este deja aproape prefiert-dar doamnele,domnisoarele ce nu mi-s gospodine ies la comentat si nu,la incercat reteta

    • Fara foto

      Maria Teodorescu , 13 noiembrie 2013

      sarmalele se fierb 3 ore la foc mic

    • Fara foto

      Anka Mateo , 13 noiembrie 2013

      de ce nu cititi cu atentie reteta-carnea se prajeste putin ,iar orezul se opareste(este deja aproape prefiert-dar doamnele,domnisoarele ce nu mi-s gospodine ies la comentat si nu,la incercat reteta

    • Fara foto

      Mihaela Lorinczi , 13 noiembrie 2013

      eu fierb cel putin 2 ore saramalele nu am auzit pana akma la nimeni sa fiarba doar 25 de minute

    • Fara foto

      Dorina Ciorba , 13 noiembrie 2013

      In sfarsit o reteta pe care o fac eu de cand am inceput sa gatesc!!! Si-mi ies niste sarmale tare bune!!! Felicitari,imi plac retetele voastre!

    • Fara foto

      boitan tatiana , 13 noiembrie 2013

      buneee rau

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Foarte buneeeeeeeeee!sunt bune cu orice fel de frunza,de fasole,hrean,vita.etc

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

      Eu n-am facut niciodata sarmale cu varza dulce. Sunt mai comoda, prefer sa muncesc mai putin, iar in afara de piper si sare nu pun altceva in compozitie. Cred ca sunt delicioase, sarmalele tale!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      O bunãtate :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

36 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocata de porc
  • 5 cepe taiate marunt
  • 3 ardei taiati marunti
  • marar
  • 1 plic condiment pentru sarmale
  • 3 verze
  • 250 g orez
  • piper
  • delicat
  • sare
  • boia
  • 250 ml bulion
  • marar uscat
  • cimbru uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

50 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

negrea victoria paula

sunt foarte bune si gustoase ca la mama acasa sunt,.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne