Se taie ceapa si ardei marunt si se pun la calit, peste ele se adauga condimentele pentru sarmale si celelalte, la sfarsit se adauga boiaua sa nu se arda. Dupa ce s-au calit bine se adauga si carnea la prajit, doar un pic. Se opreste si se adauga orezul. Se amesteca cu orezul si sunt gata de umplut!!!
Intre timp se pune intr-o cratita apa pentru a opari varza. Se pune in apa sare si otet. Cand fierbe apa se pune o varza la care este taiat cotorul. NU se lasa mult in oala ca sa nu se inmoaie tare. Se lasa aproximativ 2,3 minute..depinde cum e varza. Se scoate afara si "se frunzaleste" (se taie ridicatura de la frunza:D).
Asa deci se pot umple sarmalele.
Pe fundul oalei se aseaza varza taiata marunt si marar uscat sau cimbru uscat,se pun sarmalele si deasupra se pune din nou varza taiat marunt.
Se pun la fiert cu apa cu sare care sa depaseasca 1 cm peste ele.Se fierb aprox 30 de min. La sfarsit se adauga peste ele bulionul. Apoi se ia oala si se pune in paturi. Se inveleste prima data cu un prosop si apoi se pun paturi sa tina cald. Atunci vor deveni foarte bune, ele se coc in continuare. Din acest motiv nu se fierb mai mult. Dar daca nu veti face asa le puteti fierbe mai mult pana la 2 ore, pana frunza este fiarta.
Pofta buna!!!
Se poate servi si cu smantana!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii