autor:

Gigi_Bigi

» » Mancaruri cu carne

Sarmale

Autor: Gigi_Bigi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gigi_Bigi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Ingrediente
1 kg de carne tocata (de porc/vita/pasare), 100 gr orez, 300 gr suc de rosii, 2 legaturi de marar, 4 cepe albe mari, 2 morcovi potriviti, sare si piper dupa gust, frunze de vita in saramura, frunze de tei, frunze de varza murata, optional, pentru servit: ardei iute, smantana

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa tocata se caleste in putin ulei.

Se potriveste de gust cu sare si piper.

Se adauga sucul de rosii, orezul si mararul tocat marunt.

Se amesteca usor, se adauga carnea tocata si se omogenizeaza compozitia.

Cu ajutorul unei lingurite, umplem frunzele de vita/varza/tei cu cate putin din compozitia pregatita. Le infasuram cu grija pentru a nu pocni.

Sarmalutele se asaza intr-un vas de cuptor, se adauga optional inca una-doua linguri cu suc de rosii si cateva codite de marar.

Se toarna apa sau bors (daca nu sunt suficient de acre) peste sarmalute si se da vasul la cuptor, pana ce acestea fierb bine.

Se servesc calde, cu ardei iute si smantana. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in varza murata cu mamaliguta si smintana

Sarmale in varza murata cu mamaliguta si smintana

Incep asa: Orezul il spalam bine in cateva ape pina iese curat si il punem in apa calda sa stea

5 voturi    2 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu orez si ciuperci

Sarmale cu orez si ciuperci

Am spalat orezul si l-am scurs de apa. Am tocat marunt ceapa iar morcovul l-am dat pe razatoare. In

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocata (de porc/vita/pasare)
  • 100 gr orez
  • 300 gr suc de rosii
  • 2 legaturi de marar
  • 4 cepe albe mari
  • 2 morcovi potriviti
  • sare si piper dupa gust
  • frunze de vita in saramura
  • frunze de tei
  • frunze de varza murata
  • optional
  • pentru servit: ardei iute
  • smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Gigi_Bigi
Salata de pui cu legume si maioneza

Salata de pui cu legume si maioneza

Se spala carnea si se pune la fiert. Legumele se curata si se fierb la foc potrivit. Cartofii

3 voturi    0 comentarii
2h
Salate de legume
Sunca de casa

Sunca de casa

Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca, cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute.

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Turte (Scutecele Domnului)

Turte (Scutecele Domnului)

Pentru foi, se amesteca ingredientele, pana se obtine un aluat omogen, elastic. Se imparte in bucati

24 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Ficat de rata in crusta crocanta