autor:

Gigi_Bigi

» » Mancaruri cu carne

Sarmale

Autor: Gigi_Bigi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gigi_Bigi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Ingrediente
1 kg de carne tocata (de porc/vita/pasare), 100 gr orez, 300 gr suc de rosii, 2 legaturi de marar, 4 cepe albe mari, 2 morcovi potriviti, sare si piper dupa gust, frunze de vita in saramura, frunze de tei, frunze de varza murata, optional, pentru servit: ardei iute, smantana

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa tocata se caleste in putin ulei.

Se potriveste de gust cu sare si piper.

Se adauga sucul de rosii, orezul si mararul tocat marunt.

Se amesteca usor, se adauga carnea tocata si se omogenizeaza compozitia.

Cu ajutorul unei lingurite, umplem frunzele de vita/varza/tei cu cate putin din compozitia pregatita. Le infasuram cu grija pentru a nu pocni.

Sarmalutele se asaza intr-un vas de cuptor, se adauga optional inca una-doua linguri cu suc de rosii si cateva codite de marar.

Se toarna apa sau bors (daca nu sunt suficient de acre) peste sarmalute si se da vasul la cuptor, pana ce acestea fierb bine.

Se servesc calde, cu ardei iute si smantana. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale de peste

Sarmale de peste

1. Spălăm și curățăm toate legumele după care le tocăm mărunt. 2. Într-o cratiță,

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Sarmale

Sarmale

Calesc ceapa, adaug morcovul, orezul, pasta de tomate. Adaug carnea tocata, condimentez. Varza o

7 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocata (de porc/vita/pasare)
  • 100 gr orez
  • 300 gr suc de rosii
  • 2 legaturi de marar
  • 4 cepe albe mari
  • 2 morcovi potriviti
  • sare si piper dupa gust
  • frunze de vita in saramura
  • frunze de tei
  • frunze de varza murata
  • optional
  • pentru servit: ardei iute
  • smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Gigi_Bigi
Salata de pui cu legume si maioneza

Salata de pui cu legume si maioneza

Se spala carnea si se pune la fiert. Legumele se curata si se fierb la foc potrivit. Cartofii

4 voturi    1 comentariu
2h
Salate de legume
Sunca de casa

Sunca de casa

Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca, cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute.

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Turte (Scutecele Domnului)

Turte (Scutecele Domnului)

Pentru foi, se amesteca ingredientele, pana se obtine un aluat omogen, elastic. Se imparte in bucati

79 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta