autor:

adina  vasile

» » Mancaruri cu carne

Sarmale

Autor: adina vasile (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adina vasile (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2009

Ingrediente
varza murata, carne tocata, orez, oua, ceapa, sare si piper, bulion si cimbru, costita.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

118 voturi

Mod de preparare

Carnea se amesteca cu orezul fiert, oua, ceapa data pe razatoare, sare si piper. Frunza de varza se taie pe din doua, se umple cu carnea, se impacheteza si se pune in cratita. Pe fundul cratitei se pune varza taiata fideluta. Dupa aceea se pune apa, ulei, bulion si cimbru. Printre sarmale se poate pune si costita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de vita

Sarmale in foi de vita

Se toaca marunt ceapa, se spala bine orezul. Acestea se amesteca bine impreuna cu morcovul ras, carnea

2 voturi    5 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
Sarmale de post cu soia

Sarmale de post cu soia

Mai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece . Feliile de soia se

11 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Nici eu nu folosesc oua la sarmale,dar trebuie sa incercam,nu?

  • adina  vasile

    adina vasile (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    La aprox 30 sarmale pun 1 kg de carne, 2 oua, 1 cana de orez fiert, 1 sticla de bulion, 1 ceapa data pe razatoare, cateva felii de costita, sare si piper dupa gust. Marta, te invit la sarmale, la fel si pe tine dicarmencitta.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Eu fac cu un ou adaugat in umplutura; nu-i mare diferenta dar tine umplutura mai "legata". Dar aici nu am inteles cite se pun, nu sint cantitatile, poza de sarmale e..innebunitoare ;am o pofta ..........lasa ca nu mai e mult!

    • Fara foto

      Alice (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Da, interesant, cu ou. Eu pun ou in carnea tocata de la musaca cu cartofi, la sarmale n-am incercat, dar merita incercat, nu?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Nici eu nu folosesc oua la sarmale...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Ouale se pun pt a lega carnea, ce bine arata sarmalele tale, lipseste doar mamaliga:)

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Arata atat de apetisant, ca mi s-a facut o pofta de sarmale, de nu se poate.Felicitari!!!V-am votat si v-am furat reteta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Nu am facut inca sarmale cu oua.... Oare cum or fi ???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

118 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de adina vasile
Salata de beouf

Salata de beouf

Morcovii si cartofii se fierb, se taie cubulete mici si se amesteca cu mazarea, cu castavetii si

15 voturi    1 comentariu
40 min
Salate de legume
Oua umplute

Oua umplute

Ouale se fierb si se taie pe lung. Galbenusurile se amesteca cu unt, sare, piper si mustar. Cu compozitia

14 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Puiul se spala, se unge cu ulei, sare si se pune pe o sticla de bere care se umple cu apa. Se

22 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Nici eu nu folosesc oua la sarmale,dar trebuie sa incercam,nu?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Tocanita de ficat