autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu orez in foi de varza

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 porţii: 3,500 kg varza acra (capatani), 300 g orez, 400 g ceapa, 300 ml ulei, 100 g pasta de tomate, boia de ardei, piper macinat si piper boabe, sare dupa gust, 1 leg. verdeata.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Varza se curata, se indeparteaza cotoarele, se aleg foile de varza pentru sarmale, iar restul se taie in forma de fideluţa. Ceapa (300 g) se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa pe jumatate in 1/2 din cantitatea de ulei. Se adauga orezul curatat, spalat, oparit si scurs, cu o cantitate de apa egala. Apoi se adauga sarea, piperul si verdeata. Se amesteca apoi componentele bine. Din compozitia rezultata se formeaza sarmalele, in foile pregatite anterior. Intr-un vas se asaza un strat de varza taiata marunt si apoi sarmalele, iar deasupra iarăşi varza. Cantitatea de ceapa ramasa se inabusa in restul de ulei cu apa, adaugand pasta de tomate, diluata cu apa, boiaua de ardei si piperul boabe. Se lasa sa fiarba inabusit cca 10 - 15 minute si se adauga in vasul cu sarmale, completand lichidul de fierbere (apa) din vas. Se continua fierberea pana cind sarmalele si varza au fiert complet. La servire se adauga varza tocata langa portia de sarmale. Se servesc calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu orez in foi de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu orez in foi de varza dulce

Sarmale cu orez in foi de varza dulce

Daca folositi varza dulce proaspata si nu congelata , aceasta se spala,se opareste pana se inmoaie

78 voturi    36 comentarii
2h
Retete de post
Mancare de vinete cu carne de vaca

Mancare de vinete cu carne de vaca

Vinetele se spala,se taie cubulete,se sareaza si se lasa in castron,jumatate de ora,pana isi lasa

4 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 porţii: 3,500 kg varza acra (capatani)
  • 300 g orez
  • 400 g ceapa
  • 300 ml ulei
  • 100 g pasta de tomate
  • boia de ardei
  • piper macinat si piper boabe
  • sare dupa gust
  • 1 leg. verdeata.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocanita de ciuperci cu vita