autor:

Alexandra_Asofiei

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de Craciun

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Autor: Alexandra_Asofiei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandra_Asofiei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 ianuarie 2018

Ingrediente
1 varza dulce mare, 400 gr orez cu bobul rotund, 300 gr carne tocata de porc fara grasime, 1 morcov, 2 cepe potrivit de mari, 2 oua mai micute, 1 lingura de gris, 130 ml ulei de floarea soarelui+2 linguri, 2 linguri pasta de rosii concentrata, 5 linguri suc de rosii, patrunjel proaspat, ½ lingurita marar uscat, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii, dar fara a se rumeni.



Peste orez se toarna apa firbinte si se lasa 5 minute, apoi se scurge bine.



Intr-un castron se pune amestecul de ceapa si morcov (dupa ce s-a racorit), orezul, carnea, uleiul, grisul, ouale, patrunjel tocat dupa gust, sare si piper apoi se amesteca cu mana pana se omogenizeaza.



Se pune o oala cu apa pe foc unde se oparesc frunzele de varza spalate pe rand, atat cat sa se inmoaie putin pentru a se putea rula mai bine.



Partea mai tare din mijlocul frunzelor se taie si se pastreaza apoi restul de frunza, se foloseste pentru a rula sarmalele. Se ia o jumatate de frunza, apoi se asaza o lingura din compozitie pe unul din capete si se ruleaza avand grija sa se aduca laturile spre interior pentru a nu se desface la fiert.



Se asaza pe fundul vasului de lut cotorii frunzelor, apoi sarmalele fara a lasa prea mult spatiu intre ele. Bulionul se amesteca cu mararul uscat, 2 linguri de ulei, sare si cca. 400 ml de apa apoi se toarna peste sarmale, daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa atat cat sa acopere sarmalele. Se pune capacul si se da la cuptor pentru cca 2 ore. Dupa vreo ora si jumatate se verifica daca sunt fierte si daca au inca multa zeama se ia capacul si se mai lasa putin ca sa se evapore.



Sunt foarte bune atat calde cat si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza dulce in vas de lut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Rulouri cu crema de branza

Rulouri cu crema de branza

Intr-un bol adaugam untura, zaharul, sarea, amoniu si laptele, amestecam dupa care adaugam treptat

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Craciun
Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

Pulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza. Pe fiecare

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 varza dulce mare
  • 400 gr orez cu bobul rotund
  • 300 gr carne tocata de porc fara grasime
  • 1 morcov
  • 2 cepe potrivit de mari
  • 2 oua mai micute
  • 1 lingura de gris
  • 130 ml ulei de floarea soarelui+2 linguri
  • 2 linguri pasta de rosii concentrata
  • 5 linguri suc de rosii
  • patrunjel proaspat
  • ½ lingurita marar uscat
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandra_Asofiei
Prajitura englezeasca

Prajitura englezeasca

Se incepe cu siropul de zahar: Punem pe foc 5 linguri de zahar si 3 de apa si fierbem pana devine

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Veggie Burgers

Veggie Burgers

Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin

2 voturi    3 comentarii
40 min
Sandviciuri
Supa crema de legume cu fasole verde

Supa crema de legume cu fasole verde

Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Carnea tocata am amestecat-o intr-un castron cu ou, orez, putin cimbru uscat, sare si piper. Am framantat bine cu mana pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dulceata de citrice