autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de Craciun

Sarmale de legume in foi de vita

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
50-60 frunze de vita de vie nu prea crestata, 1-2 morcovi, 2 cepe, 1 pastarnac mare, 50 g telina, 100 g ciuperci (champignon, pleurotus), 3-4 rosii, 1-2 ardei grasi, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura marar + patrunjel, 100 g orez, 100 g ketchup, 30 ml ulei, 4 lingurite baza pentru mancaruri, 5 foi de dafin, 1 lingurita cimbru, 2 lingurite boia, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Sarmalutele de legume nu sunt cu nimic mai prejos decat cele cu carne, mai ales ca ciupercile au aceeasi valoare nutritiva ca si carnea.
Curatati si taiati marunt morcovii, pastarnacul, cepele, ciupercile, telina si caliti-le in ulei, adaugati orezul si 100 ml apa, 2 lingurite de baza pentru mancaruri, jumatate din verdeata tocata, apoi lasati-le la foc mic pana scade de tot zeama. Turnati 50 ml ketchup, adaugati sare si piper dupa gust si omogenizati compozitia. Incepeti sa infasurati sarmalutele in frunzele de vita spalate in apa fierbinte.
Asezati sarmalutele intr-o cratita, in mijloc puneti restul de ketchup, iar deasupra rosiile feliate si ardeii grasi taiati feliute subtiri. Adaugati apa clocotita cat sa le acopere si dati cratita la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru o ora.
Dizolvati in putina apa baza pentru mancaruri care a ramas (2 lingurite), sare si piper dupa gust, boia, turnati totul peste sarmalute, adaugati si foile de dafin, cimbru, apoi dati din nou cratita la cuptor inca 20 minute. Scoateti sarmalele pe un platou, cu sos din cratita si garnisiti cu rosii, ardei de deasupra cratitei si verdeata.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de legume in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PORUMB FIERT

PORUMB FIERT

Intro oala mare de 6-8 litri, punem porumbul curatat de panusi si fierbem cateva ore(cam 3 ore).

11 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii umplute cu cuscus

Rosii umplute cu cuscus

Intr-un castron se pune la umflat cus-cusul impreuna cu sarea,uleiul de masline si 200 ml apa clocotita

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

    Imi place.Acum inlocuiesc orezul cu soia granule... e super,incearca...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

    O combinatie extraordinara de arome!*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 50-60 frunze de vita de vie nu prea crestata
  • 1-2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac mare
  • 50 g telina
  • 100 g ciuperci (champignon
  • pleurotus)
  • 3-4 rosii
  • 1-2 ardei grasi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 100 g orez
  • 100 g ketchup
  • 30 ml ulei
  • 4 lingurite baza pentru mancaruri
  • 5 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 lingurite boia
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place.Acum inlocuiesc orezul cu soia granule... e super,incearca...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa de fasole verde cu costita afumata