Sarmale de post

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Sarmale de post

Ingrediente

  • 250 g soia (eu am avut cuburi, dar puteti pune granule)
  • 200 g orez
  • 250 g morcov curatat
  • 580 g ceapa curatata
  • 600 g varza
  • 150 g ardei capia copt
  • 6 lg cu varf gris din grau
  • 3 lg pasta de tomate
  • 1 lg mix natural de legume uscate
  • 1 lgt piper negru macinat
  • 1/2 legatura marar si patrunjel
  • 40 frunze murate de sfecla
  • 60 frunze murate de vita de vie
  • sare
  • apa
  • Sos:
  • 2 lg pasta de tomate
  • 150 ml apa fierbinte
  • 2 lg ulei

Mod de preparare

1. Punem soia la inmuiat in apa clocotita vreo 20 minute.

2. Spalam orezul in cateva ape si il lasam deoparte.

3. Tocam varza la robot, o scoatem intr-un vas si o amestecam cu 1 lgt sare. O lasam deoparte.

4. Bagam in robot ceapa si morcovii si le punem intr-un vas mai mare. La fel procedam si cu soia dupa ce am stors excesul de apa (daca aveti granule de soia, nu mai e nevoie sa le tocati).

5. Punem in vasul mare si varza stoarsa, ardeiul copt tocat si restul ingredientelor. Amestecam bine.

6. Intindem frunza de sfecla/ de vita/ de varza pe palma, punem o lingura de compozitie in marginea dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim capetele astfel incat sa acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful palmei formand un cilindru. La final apasam cu grija capetele.

7. Punem sarmalutele intr-un vas de lut, astfel incat sa nu exsite spatiu prea mare intre ele. Completam cu apa calduta cat sa le cuprinda, punem apoi o frunza si capacul deasupra si introducem in cuptorul preincalzit 2.30 min la 190 grade C.

8. Inainte cu 30 de minute de a le scoate din cuptor punem sosul peste ele. Verficati daca e fiarta compozitia. Dupa ce le scoatem din cuptor punem 1-2 lg de ulei.

Servim cu mamaliga fierbinte!

Pofta buna!

ATENTIE!!!

Puneti sarmalutele doar pana la 3/4 din inaltimea vasului, pentru ca ele vor creste in timpul fierberii.

Nota!

1. Timpul de fierbere este mai scurt daca le puneti pe aragaz.

2. Daca le puneti direct pe flacara, puneti in fundul oalei (inainte de a pune sarmalele) o farfurie, sau cotoare de marar uscat si fierbeti-le la foc potrivit. Deasupra puneti frunze de varza, sau de vie si o farfurie cu fata in jos.

3. Puteti pune si 200-300 g varza murata in compozitie.

4. De asemenea puteti pune 1-2 lg malai.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor