autor:

Alina

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Sarmale de post

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
250 g soia (eu am avut cuburi, dar puteti pune granule), 200 g orez, 250 g morcov curatat, 580 g ceapa curatata, 600 g varza, 150 g ardei capia copt, 6 lg cu varf gris din grau, 3 lg pasta de tomate, 1 lg mix natural de legume uscate, 1 lgt piper negru macinat, 1/2 legatura marar si patrunjel, 40 frunze murate de sfecla, 60 frunze murate de vita de vie, sare, apa, , Sos:, 2 lg pasta de tomate, 150 ml apa fierbinte, 2 lg ulei

Dificultate: Redusa Timp: 3h

7 voturi

Mod de preparare

1. Punem soia la inmuiat in apa clocotita vreo 20 minute.



2. Spalam orezul in cateva ape si il lasam deoparte.



3. Tocam varza la robot, o scoatem intr-un vas si o amestecam cu 1 lgt sare. O lasam deoparte.



4. Bagam in robot ceapa si morcovii si le punem intr-un vas mai mare. La fel procedam si cu soia dupa ce am stors excesul de apa (daca aveti granule de soia, nu mai e nevoie sa le tocati).



5. Punem in vasul mare si varza stoarsa, ardeiul copt tocat si restul ingredientelor. Amestecam bine.



6. Intindem frunza de sfecla/ de vita/ de varza pe palma, punem o lingura de compozitie in marginea dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim capetele astfel incat sa acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful palmei formand un cilindru. La final apasam cu grija capetele.



7. Punem sarmalutele intr-un vas de lut, astfel incat sa nu exsite spatiu prea mare intre ele. Completam cu apa calduta cat sa le cuprinda, punem apoi o frunza si capacul deasupra si introducem in cuptorul preincalzit 2.30 min la 190 grade C.



8. Inainte cu 30 de minute de a le scoate din cuptor punem sosul peste ele. Verficati daca e fiarta compozitia. Dupa ce le scoatem din cuptor punem 1-2 lg de ulei.

Servim cu mamaliga fierbinte!



Pofta buna!



ATENTIE!!!

Puneti sarmalutele doar pana la 3/4 din inaltimea vasului, pentru ca ele vor creste in timpul fierberii.



Nota!

1. Timpul de fierbere este mai scurt daca le puneti pe aragaz.

2. Daca le puneti direct pe flacara, puneti in fundul oalei (inainte de a pune sarmalele) o farfurie, sau cotoare de marar uscat si fierbeti-le la foc potrivit. Deasupra puneti frunze de varza, sau de vie si o farfurie cu fata in jos.

3. Puteti pune si 200-300 g varza murata in compozitie.

4. De asemenea puteti pune 1-2 lg malai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Mai întâi, se taie și se pregătesc foile de varză în care se vor ”înfășura”

12 voturi    4 comentarii
1h
Retete vegetariene
Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie  la Philips Multicooker

Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie la Philips Multicooker

Foile de varza se desfac de pe cotor si se tin in apa rece in functie de gust sau de cat de acra

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Victoria Gabriela

    Victoria Gabriela (Chef de cuisine) , 13 martie 2015

    Delicioase...Acum fac si eu, dar clasic cu ciuperci si orez...Acestea arata super bine!

  • Fara foto

    Mihaela Ella , 16 noiembrie 2014

    like

  • Fara foto

    Reteta-Video , 27 martie 2014

    Foarte gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

3h

7 voturi

Ingrediente

  • 250 g soia (eu am avut cuburi
  • dar puteti pune granule)
  • 200 g orez
  • 250 g morcov curatat
  • 580 g ceapa curatata
  • 600 g varza
  • 150 g ardei capia copt
  • 6 lg cu varf gris din grau
  • 3 lg pasta de tomate
  • 1 lg mix natural de legume uscate
  • 1 lgt piper negru macinat
  • 1/2 legatura marar si patrunjel
  • 40 frunze murate de sfecla
  • 60 frunze murate de vita de vie
  • sare
  • apa
  • Sos:
  • 2 lg pasta de tomate
  • 150 ml apa fierbinte
  • 2 lg ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Victoria Gabriela

Victoria Gabriela (Chef de cuisine)

Delicioase...Acum fac si eu, dar clasic cu ciuperci si orez...Acestea arata super bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

0 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Tocana de gogonele