Sarmale de post cu soia – reteta delicioasa, savuroasa si usor de preparat

Descopera o reteta savuroasa de sarmale de post cu soia, perfecte pentru orice ocazie! Afla ingredientele si pasii pentru a prepara sarmale gustoase, fara carne.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Sarmale de post cu soia – reteta delicioasa, savuroasa si usor de preparat

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 varza murata
  • 2 pungi soia felii
  • 4 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 cana de orez
  • 1 cana cu vin alb
  • bulion sau suc de rosii
  • sare, cimbru, piper, boia, frunze de dafin
  • ulei
  • apa

Mod de preparare

Mai intai se spala varza si, daca este prea sarata, se tine 2-3 ore in apa rece. Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am adaugat piper si putina sare. Cand s-au fiert se scot intr-o strecuratoare, se preseaza sa iasa toata apa si cand se racesc se trec prin masina de tocat sau se maruntesc in blender. Ceapa se taie cubulete iar morcovul se da pe razatoarea mica .

Intr-o cratita se pun cam 50 de ml ulei. Cand se incinge, adaugam ceapa pe care o lasam cateva minute sa se inmoaie pana adaugam morcovul. Dupa 5 minute se pune orezul care a fost spalat in apa rece si se calesc impreuna.

Se adauga o cana cu apa,sare, piper, cimbru si boia. Cand apa scade, se da deoparte si se lasa la racit.

Intre timp pregatim frunzele de varza. Peste soia data prin masina de tocat se pune compozitia de orez si se amesteca bine. Daca mai este nevoie mai adaugam condimente. Se ruleaza sarmalele si se pun intr-o cratita pe fundul careia am pus varza tocata si frunze de dafin. Se presara si printre sarmale condimente, deasupra punem frunze de varza , se adauga o cana cu vin, ulei si completam cu apa cat sa acopere sarmalele.

Se introduc direct in cuptor la 170 de grade C, aproximativ 60 de minute. Se mai adauga din cand in cand apa calda.

Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul se adauga bulion sau suc de rosii, dupa preferinta.

Incearca si reteta de clatite de post cu apa minerala, gogosi pufoase de post sau ardei umpluti de post. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise