Gogosi pufoase de post – reteta bunicii, simpla si delicioasa

Incearca aceasta reteta de gogosi pufoase de post, exact ca ale bunicii! Usor de facut, aromate si delicioase, perfecte pentru orice pofticios.

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Gogosi pufoase de post – reteta bunicii, simpla si delicioasa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 50 g zahar
  • 7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Intr-un bol mic, dizolva drojdia in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si lasa 10 minute sa se activeze.

Intr-un bol mare, pune faina cernuta, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si sarea. Adauga drojdia activata si incepe sa framanti. Incorporeaza uleiul si framanta pana obtii un aluat elastic, moale, dar nelipicios. Acopera cu un prosop curat si lasa la dospit aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.

Intinde aluatul pe o suprafata usor pudrata cu faina, pana ajunge la o grosime de 1 cm. Decupeaza gogosile cu un pahar sau o forma rotunda. Asaza-le pe o tava si mai lasa-le 15-20 de minute la dospit.

Incinge uleiul intr-o cratita adanca. Prajeste gogosile pe ambele parti, pana devin aurii. Scoate-le pe un servetel pentru a absorbi excesul de ulei.

Presara zahar pudra peste ele si savureaza-le calde!

Incearca si reteta de gogosi rasucite, gogosi rapide cu iaurt sau gogosi umplute. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise