Incearca aceasta reteta de gogosi pufoase de post, exact ca ale bunicii! Usor de facut, aromate si delicioase, perfecte pentru orice pofticios.
Intr-un bol mic, dizolva drojdia in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si lasa 10 minute sa se activeze.
Intr-un bol mare, pune faina cernuta, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si sarea. Adauga drojdia activata si incepe sa framanti. Incorporeaza uleiul si framanta pana obtii un aluat elastic, moale, dar nelipicios. Acopera cu un prosop curat si lasa la dospit aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.
Intinde aluatul pe o suprafata usor pudrata cu faina, pana ajunge la o grosime de 1 cm. Decupeaza gogosile cu un pahar sau o forma rotunda. Asaza-le pe o tava si mai lasa-le 15-20 de minute la dospit.
Incinge uleiul intr-o cratita adanca. Prajeste gogosile pe ambele parti, pana devin aurii. Scoate-le pe un servetel pentru a absorbi excesul de ulei.
Presara zahar pudra peste ele si savureaza-le calde!
Incearca si reteta de gogosi rasucite, gogosi rapide cu iaurt sau gogosi umplute. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii