autor:

valentina ionita

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie la Philips Multicooker

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 martie 2015

Ingrediente
- o varză murată (mai micuţă), · - 10 linguri de orez brun integral, · - 4 linguri ulei de măsline, · - 2 cepe(puteti folosi si ceapa verde ), · - o legătura marar proaspat sau congelat, · - un morcov, · - o sfecla micuta, · - sare, · - piper proaspat macinat, · - boia dulce, · - cimbru, · - tarhon după gust, · - 4 foi de dafin, · - cateva boabe piper negru, · - bulion, · - suc de roşii

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Foile de varza se desfac de pe cotor si se tin in apa rece in functie de gust sau de cat de acra si de sarata este varza.
Sfecla se spala, se curata si se da pe răzătoarea cu ochiuri mari, Morcovul si ceapa se curata,se spala si se toaca in blender .

Peste orezul ales si spalat bine se adauga ceapa, morcovul, se adauga uleiul si se calesc cca 10 minute amestecand mereu.Din cand in cand se toarna putina apa calda

Se sareaza si condimenteaza dupa gust.Dupa ce se opreste focul se adauga mararul tocat, sfecla , o lingura de bulion , se amesteca si se lasa la racit. Cu aceasta compozitie se umplu foile de varza.

Foilor de varza li se taie cotorul, taindu-se in 2, 3 bucati in functie de cat de mari sau de mici doriti sa faceti sarmalele. Foile si bucatile de varza ramase se toaca marunt si se aseaza atat pe fundul vasului cat si printre randurile de sarmale. Tot printre randurile de sarmale se presara boabe de piper si foi de dafin.Deasupra ultimului strat de sarmale se aseaza varza tocata ramasa.

Se acopera bine sarmalele cu lichid (un sos din apa calda , suc de rosii si bulion dupa gust).Daca mai este cazul mai completati cu lichid (sos) in timpul fierberii.

Se inchide capacul si se fixeaza programul STEW timp de 2 h .

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie la Philips Multicooker" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancarica de mazare

Mancarica de mazare

Dau pe robot ceapa si morcovul.Calesc in ulei 3 minute,adaug o ceasca de apa,las sa fiarba pana e

7 voturi    9 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Crema de spanac cu cartofi si torta de oua

Crema de spanac cu cartofi si torta de oua

1)Usturoiul tocat se caleste cu untul la foc mic,f.putin,adauga cartofi cubulete,amesteca,apoi supa

3 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • - o varză murată (mai micuţă)
  • · - 10 linguri de orez brun integral
  • · - 4 linguri ulei de măsline
  • · - 2 cepe(puteti folosi si ceapa verde )
  • · - o legătura marar proaspat sau congelat
  • · - un morcov
  • · - o sfecla micuta
  • · - sare
  • · - piper proaspat macinat
  • · - boia dulce
  • · - cimbru
  • · - tarhon după gust
  • · - 4 foi de dafin
  • · - cateva boabe piper negru
  • · - bulion
  • · - suc de roşii

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Zacusca simpla