Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie la Philips Multicooker

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie  la Philips Multicooker

Ingrediente

  • - o varză murată (mai micuţă)
  • · - 10 linguri de orez brun integral
  • · - 4 linguri ulei de măsline
  • · - 2 cepe(puteti folosi si ceapa verde )
  • · - o legătura marar proaspat sau congelat
  • · - un morcov
  • · - o sfecla micuta
  • · - sare
  • · - piper proaspat macinat
  • · - boia dulce
  • · - cimbru
  • · - tarhon după gust
  • · - 4 foi de dafin
  • · - cateva boabe piper negru
  • · - bulion
  • · - suc de roşii

Mod de preparare

Foile de varza se desfac de pe cotor si se tin in apa rece in functie de gust sau de cat de acra si de sarata este varza.

Sfecla se spala, se curata si se da pe răzătoarea cu ochiuri mari, Morcovul si ceapa se curata,se spala si se toaca in blender .

Peste orezul ales si spalat bine se adauga ceapa, morcovul, se adauga uleiul si se calesc cca 10 minute amestecand mereu.Din cand in cand se toarna putina apa calda

Se sareaza si condimenteaza dupa gust.Dupa ce se opreste focul se adauga mararul tocat, sfecla , o lingura de bulion , se amesteca si se lasa la racit. Cu aceasta compozitie se umplu foile de varza.

Foilor de varza li se taie cotorul, taindu-se in 2, 3 bucati in functie de cat de mari sau de mici doriti sa faceti sarmalele. Foile si bucatile de varza ramase se toaca marunt si se aseaza atat pe fundul vasului cat si printre randurile de sarmale. Tot printre randurile de sarmale se presara boabe de piper si foi de dafin.Deasupra ultimului strat de sarmale se aseaza varza tocata ramasa.

Se acopera bine sarmalele cu lichid (un sos din apa calda , suc de rosii si bulion dupa gust).Daca mai este cazul mai completati cu lichid (sos) in timpul fierberii.

Se inchide capacul si se fixeaza programul STEW timp de 2 h .

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise