autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

SARMALE DELICIOASE CU HRIBI SI CARNE

Autor: COMY.M. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: COMY.M. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 noiembrie 2013

Ingrediente
2-3 verze murate,1kg. carne tocata amestec (porc si vita),500gr.hribi,2cepe mari,200gr.orez (puneti cat orez doriti mie nu-mi plac sarmalele cu mult orez), 3 linguri ulei de masline, 300gr.concentrat de rosii, cimbru si marar uscat,sare,piper,foi de dafin.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se lasa varza murata in apa rece o noapte intreaga, sa se desareze. Dimineata se scoate,se lasa la scurs si se pregatesc frunzele.Hribii se curata,se spala si se toaca nu foarte marunt.Se pune orezul in apa rece sa se umfle. Se curata ceapa, se spala(eu o las in apa o jumatate de ora ca sa iasa toxinele; si se toaca si mai usor, nu mai lacrimati) si se toaca marunt. Se pune la scurs orezul.Se caleste ceapa in uleiul de masline pana devine sticloasa,se adauga 2-3 linguri de bulion si se mai caleste cateva min.Se adauga carnea tocata si se lasa pe foc pana se schimba la culoare.



Se pun si hribii tocati si se mai lasa la calit.Se ia de pe foc, se adauga orezul si se sareaza si pipereaza.Eu am adaugat in umplutura si putin marar si cimbru uscat. Se lasa putin umplutura sa se racoreasca si se trece la facut sarmalele. Pe fundul unei oale se pune un strat de varza tocata,2linguri de bulion,2-3foi de dafin marar si cimbru uscat.Se asaza sarmalele in oala si printre randuri se mai adauga bulion,foi de dafin,marar si cimbru.Deasupra se mai adauga un strat de varza murata,se pun la foc potrivit pt. circa 2-3 ore, apoi se continua prepararea termica in cuptor. Ies niste sarmale delicioase. POFTA BUNA.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE DELICIOASE CU HRIBI SI CARNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
iahnie de fasole cu afumatura

iahnie de fasole cu afumatura

Se pune fasolea la fiert cu apa cat sa treaca de ea(cam 3 degete)-se mai completeaza cu apa fierbinte

14 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Szeged-Gulasch

Szeged-Gulasch

Se incinge uleiul in care se prajeste scurt carnea, cand este prajita se scoate si se pune intr-un

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2-3 verze murate,1kg. carne tocata amestec (porc si vita),500gr.hribi,2cepe mari,200gr.orez (puneti cat orez doriti mie nu-mi plac sarmalele cu mult orez)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 300gr.concentrat de rosii
  • cimbru si marar uscat,sare,piper,foi de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de COMY.M.
TORT DE MERE IN RAZA

TORT DE MERE IN RAZA

Punem intr-un bol untul taiat cubulete,ouale,zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare.Mixam pana

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
TORT DE CAPSUNI CU SMANTANA

TORT DE CAPSUNI CU SMANTANA

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat pe jumatate albusurile cu 3linguri de apa rece,apoi se

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Guguluf pufos cu glazura duo

Guguluf pufos cu glazura duo

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem untul moale intr-un bol,mixam putin,adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Tocanita de pui