La varza murata( productie proprie dupa reteta regretatului Radu Anton Roman) i se taie cotorul si se desfac frunzele; frunzele mai mari se taie in jumatati.
La carnea macinata se adauga orezul, ceapa,frunza de patrunjel si condimentele si se amesteca bine.
Se umplu frunzele de varza murata si se ruleaza.
Intr-o cratita de fiert subpresiune se aseaza cateva frunze de varza murata, se presara cu cimbru; se adauga rosiile feliate si se rade cubul de Maggi.
Se aseaza sarmalele in cratita si deasupra se mai pun cateva Frunze de varza si rosii feliate.
Se adauga apa si sare( dupa gust) cat sa acopere sarmalele cu 2-3 cm.
Se inchide cratita si dupa ce incepe sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.
Se servesc cu mamaliguta si smantana.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii