autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Sarmale din varza murata cu carne de vita

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 martie 2013

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 capatana de varza murata, -500 grame carne de vita macinata, -1 cana de orez( oparit cu apa fierbinte si spalat bine), -1 ceapa taiata marunt, -frunza de patrunjel verde, -condiment pentru sarmale, -boia dulce de ardei, -sare dupa gust, -3-4 rosii bine coapte, -cimbru uscat, -1 cub de Maggi

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

La varza murata( productie proprie dupa reteta regretatului Radu Anton Roman) i se taie cotorul si se desfac frunzele; frunzele mai mari se taie in jumatati.
La carnea macinata se adauga orezul, ceapa,frunza de patrunjel si condimentele si se amesteca bine.
Se umplu frunzele de varza murata si se ruleaza.
Intr-o cratita de fiert subpresiune se aseaza cateva frunze de varza murata, se presara cu cimbru; se adauga rosiile feliate si se rade cubul de Maggi.
Se aseaza sarmalele in cratita si deasupra se mai pun cateva Frunze de varza si rosii feliate.
Se adauga apa si sare( dupa gust) cat sa acopere sarmalele cu 2-3 cm.
Se inchide cratita si dupa ce incepe sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.
Se servesc cu mamaliguta si smantana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din varza murata cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit

Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit

Rețeta aceasta mi-a făcut cu ochiul din revista Good Food de multe zile. I-am pus și o etichetă

14 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
STUFAT DE MIEL DOBROGEAN

STUFAT DE MIEL DOBROGEAN

Se taie coastele si carnea de miel in bucati potrivite si se prajesc in putin ulei. Separat se pregatesc

36 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cris

    Cris (Chef de cuisine):

    Eu le fac tot cu carne de vita, in principal. De fapt pun 1/2 kg carne de manzat si 1/2 kg amestec, manzat cu porc. Se fierb putin mai mult, dar sunt mai putin grase decat cele facute doar cu carne de porc. Acasa le fac in vasul roman, in deplasare, la copii, in vasul de yena.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 capatana de varza murata
  • -500 grame carne de vita macinata
  • -1 cana de orez( oparit cu apa fierbinte si spalat bine)
  • -1 ceapa taiata marunt
  • -frunza de patrunjel verde
  • -condiment pentru sarmale
  • -boia dulce de ardei
  • -sare dupa gust
  • -3-4 rosii bine coapte
  • -cimbru uscat
  • -1 cub de Maggi

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Fiptura de miel