Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 capatana de varza murata, -500 grame carne de vita macinata, -1 cana de orez( oparit cu apa fierbinte si spalat bine), -1 ceapa taiata marunt, -frunza de patrunjel verde, -condiment pentru sarmale, -boia dulce de ardei, -sare dupa gust, -3-4 rosii bine coapte, -cimbru uscat, -1 cub de Maggi
Dificultate: Medie | Timp: 2h
4 voturi
Mod de preparare
La carnea macinata se adauga orezul, ceapa,frunza de patrunjel si condimentele si se amesteca bine.
Se umplu frunzele de varza murata si se ruleaza.
Intr-o cratita de fiert subpresiune se aseaza cateva frunze de varza murata, se presara cu cimbru; se adauga rosiile feliate si se rade cubul de Maggi.
Se aseaza sarmalele in cratita si deasupra se mai pun cateva Frunze de varza si rosii feliate.
Se adauga apa si sare( dupa gust) cat sa acopere sarmalele cu 2-3 cm.
Se inchide cratita si dupa ce incepe sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.
Se servesc cu mamaliguta si smantana.
Pofta buna!