autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Sarmale din varza murata cu carne de vita

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 martie 2013

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 capatana de varza murata, -500 grame carne de vita macinata, -1 cana de orez( oparit cu apa fierbinte si spalat bine), -1 ceapa taiata marunt, -frunza de patrunjel verde, -condiment pentru sarmale, -boia dulce de ardei, -sare dupa gust, -3-4 rosii bine coapte, -cimbru uscat, -1 cub de Maggi

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

La varza murata( productie proprie dupa reteta regretatului Radu Anton Roman) i se taie cotorul si se desfac frunzele; frunzele mai mari se taie in jumatati.
La carnea macinata se adauga orezul, ceapa,frunza de patrunjel si condimentele si se amesteca bine.
Se umplu frunzele de varza murata si se ruleaza.
Intr-o cratita de fiert subpresiune se aseaza cateva frunze de varza murata, se presara cu cimbru; se adauga rosiile feliate si se rade cubul de Maggi.
Se aseaza sarmalele in cratita si deasupra se mai pun cateva Frunze de varza si rosii feliate.
Se adauga apa si sare( dupa gust) cat sa acopere sarmalele cu 2-3 cm.
Se inchide cratita si dupa ce incepe sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.
Se servesc cu mamaliguta si smantana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din varza murata cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui toscan

Piept de pui toscan

Spalam si feliem pieptul de pui ca pentru snitele. Batem cu tocatorul si condimentam cu sare si piper.

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)

Pui cu spaghete (Frango com Esparguete)

1)Taie puiul in bucãti mici si condimenteazã cu sare, piper, ierburi Provence(cimbru, oregano...)usturoiul

6 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cris

    Cris (Chef de cuisine):

    Eu le fac tot cu carne de vita, in principal. De fapt pun 1/2 kg carne de manzat si 1/2 kg amestec, manzat cu porc. Se fierb putin mai mult, dar sunt mai putin grase decat cele facute doar cu carne de porc. Acasa le fac in vasul roman, in deplasare, la copii, in vasul de yena.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 capatana de varza murata
  • -500 grame carne de vita macinata
  • -1 cana de orez( oparit cu apa fierbinte si spalat bine)
  • -1 ceapa taiata marunt
  • -frunza de patrunjel verde
  • -condiment pentru sarmale
  • -boia dulce de ardei
  • -sare dupa gust
  • -3-4 rosii bine coapte
  • -cimbru uscat
  • -1 cub de Maggi

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita de ficatei