Sarmale din varza murata si carne amestec

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Sarmale din varza murata si carne amestec

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata(vita si porc)
  • 2 verze potrivite
  • 3 cepe
  • o cescuta orez
  • o lingura pasta de tomate
  • o lingurita piper
  • o lingurita cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 250 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece, 2-3 ore.

Carnea tocata o punem intr-un castron. Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea mica, orezul spalat in apa rece, cimbru, sare si piper. Amestecam bine si dam deoparte pana pregatim frunzele de varza .

Varza o desfacem in foi potrivit de mari carora le taiem cotoarele. Rulam sarmalele si le asezam intr-o cratita pe fundul careia am pus frunze de varza si cele doua foi de dafin. Presaram printre sarmale piper si cimbru, acoperim sarmalele cu frunze de varza, adaugam vinul,uleiul si completam cu apa cat sa le acopere. Punem cratita pe aragaz, si cand incep sa clocoteasca introducem cratita in cuptorul incalzit, la foc mic pentru cca 4 ore. Mai adaugam apa din cand in cand. Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul inlaturam frunzele de varza de deasupra si adaugam pasta de tomate dizolvata in putina apa. Se servesc calde, alaturi de mamaliguta si ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor