autor:

gicuta

» » Mancaruri cu carne

Sarmale din varza murata si carne amestec

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2015

Ingrediente
1 kg carne tocata(vita si porc), , 2 verze potrivite, , 3 cepe, , o cescuta orez, , o lingura pasta de tomate, , o lingurita piper, , o lingurita cimbru, , 2 foi de dafin, , 250 ml vin alb, , 50 ml ulei, , sare, , apa

Dificultate: Medie Timp: 5h

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece, 2-3 ore.



Carnea tocata o punem intr-un castron. Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea mica, orezul spalat in apa rece, cimbru, sare si piper. Amestecam bine si dam deoparte pana pregatim frunzele de varza .



Varza o desfacem in foi potrivit de mari carora le taiem cotoarele. Rulam sarmalele si le asezam intr-o cratita pe fundul careia am pus frunze de varza si cele doua foi de dafin. Presaram printre sarmale piper si cimbru, acoperim sarmalele cu frunze de varza, adaugam vinul,uleiul si completam cu apa cat sa le acopere. Punem cratita pe aragaz, si cand incep sa clocoteasca introducem cratita in cuptorul incalzit, la foc mic pentru cca 4 ore. Mai adaugam apa din cand in cand. Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul inlaturam frunzele de varza de deasupra si adaugam pasta de tomate dizolvata in putina apa. Se servesc calde, alaturi de mamaliguta si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din varza murata si carne amestec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cordon bleu de pui

Cordon bleu de pui

Bucățile din piept de pui se pun pe rând în folii de plastic și se bat bine până ajung la

15 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui de tarã portughez ( Frango à Camponesa)

Pui de tarã portughez ( Frango à Camponesa)

Este o mâncare pe care o gãtim cu plãcere la o masã pt. familie si prietenii care de obicei tine

9 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata(vita si porc)
  • 2 verze potrivite
  • 3 cepe
  • o cescuta orez
  • o lingura pasta de tomate
  • o lingurita piper
  • o lingurita cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 250 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • sare
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
CHIFTELUTE DE PASARE