Sarmale din varza murata si carne amestec

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Sarmale din varza murata si carne amestec

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata(vita si porc)
  • 2 verze potrivite
  • 3 cepe
  • o cescuta orez
  • o lingura pasta de tomate
  • o lingurita piper
  • o lingurita cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 250 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece, 2-3 ore.

Carnea tocata o punem intr-un castron. Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea mica, orezul spalat in apa rece, cimbru, sare si piper. Amestecam bine si dam deoparte pana pregatim frunzele de varza .

Varza o desfacem in foi potrivit de mari carora le taiem cotoarele. Rulam sarmalele si le asezam intr-o cratita pe fundul careia am pus frunze de varza si cele doua foi de dafin. Presaram printre sarmale piper si cimbru, acoperim sarmalele cu frunze de varza, adaugam vinul,uleiul si completam cu apa cat sa le acopere. Punem cratita pe aragaz, si cand incep sa clocoteasca introducem cratita in cuptorul incalzit, la foc mic pentru cca 4 ore. Mai adaugam apa din cand in cand. Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul inlaturam frunzele de varza de deasupra si adaugam pasta de tomate dizolvata in putina apa. Se servesc calde, alaturi de mamaliguta si ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise