autor:

Sefu de Post

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in dovleac

Autor: Sefu de Post (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sefu de Post (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
Un dovleac potrivit, , 2 verze murate, , amestec de carne pentru sarmale, , smantana, , foi dafin si piper, , afumatura (kaizer, fleica afumata sau piept de porc)

Dificultate: Medie Timp: 4h

5 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleacul la partea de sus , se curata de seminte dupa care se cojeste interiorul (miezul) cu o lingura . Acel miez se toaca cu cutitul marunt . Dupa ce am facut sarmalele si le-am format se aseaza in dovleac dupa ce am asezat pe fundul dovleacului un pat de afumatura ( kaizer, fleica afumata etc) intre straturile de sarmale punem miezul de dovleac tocat si foi de dafin si boabe de piper. Dovleacul se aseaza intr-o oala mai mare ca el si se pune apa in acea oala , dupa care se da la cuptor la foc mic circa 3 ore . Dupa ce il scoateti se aseaza dovleacul pe un platou pentru prezentare . Se poate orna platoul cu miez de dovleac si smantana .
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

Dupa ce am amestecat carnea cu condimentele si orezul, am taiat frunzele de varza in 3, 4 bucati,

38 voturi    5 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

    am mai zis...esti meserias

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    I-mi place ideea:))trebuie si multã rãbdare...

  • Fara foto

    maria mihalache , 31 mai 2010

    Nu am mancat , de fapt nici nu am auzit pana acuma ...............trebuie sa fie foarte bune,sincera sa fiu asi da o fuga pana la tine sa gust.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Interesanta reteta! Am gasit-o si eu intr-o revista de specialitate...mi-am spus sa o incerc, dar nu am mai apucat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

5 voturi

Ingrediente

  • Un dovleac potrivit
  • 2 verze murate
  • amestec de carne pentru sarmale
  • smantana
  • foi dafin si piper
  • afumatura (kaizer
  • fleica afumata sau piept de porc)

Raporteaza reteta

Retete
de Sefu de Post
Crap lipovenesc cu legume si ciuperci

Crap lipovenesc cu legume si ciuperci

Se ia crapul dupa ce a fost curatat, se cresteaza cu un cutit pentru peste (ascutit bine) ,pe spinare

10 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
aperitiv pentru masa de craciun

aperitiv pentru masa de craciun

Se taie toate ingredientele felii potrivite dupa care se orneaza platoul pe un pat de frunze de salata

12 voturi    6 comentarii
20 min
Aperitive cu carne

Marian (Chef de cuisine)

am mai zis...esti meserias

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Pui cu miere si smochine