Se taie dovleacul la partea de sus , se curata de seminte dupa care se cojeste interiorul (miezul) cu o lingura . Acel miez se toaca cu cutitul marunt . Dupa ce am facut sarmalele si le-am format se aseaza in dovleac dupa ce am asezat pe fundul dovleacului un pat de afumatura ( kaizer, fleica afumata etc) intre straturile de sarmale punem miezul de dovleac tocat si foi de dafin si boabe de piper. Dovleacul se aseaza intr-o oala mai mare ca el si se pune apa in acea oala , dupa care se da la cuptor la foc mic circa 3 ore . Dupa ce il scoateti se aseaza dovleacul pe un platou pentru prezentare . Se poate orna platoul cu miez de dovleac si smantana .

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii