autor:

Sefu de Post

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in dovleac

Autor: Sefu de Post (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sefu de Post (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
Un dovleac potrivit, , 2 verze murate, , amestec de carne pentru sarmale, , smantana, , foi dafin si piper, , afumatura (kaizer, fleica afumata sau piept de porc)

Dificultate: Medie Timp: 4h

5 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleacul la partea de sus , se curata de seminte dupa care se cojeste interiorul (miezul) cu o lingura . Acel miez se toaca cu cutitul marunt . Dupa ce am facut sarmalele si le-am format se aseaza in dovleac dupa ce am asezat pe fundul dovleacului un pat de afumatura ( kaizer, fleica afumata etc) intre straturile de sarmale punem miezul de dovleac tocat si foi de dafin si boabe de piper. Dovleacul se aseaza intr-o oala mai mare ca el si se pune apa in acea oala , dupa care se da la cuptor la foc mic circa 3 ore . Dupa ce il scoateti se aseaza dovleacul pe un platou pentru prezentare . Se poate orna platoul cu miez de dovleac si smantana .
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Varza daca este prea acra si sarata se pune pentru cateva ore in apa rece, la desarat. Apoi se ia

4 voturi    0 comentarii
3h
Retete de post
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac

Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac

Sarmalele sunt nelipsite pe masa de sarbatori, iar daca le fierbeti in dovleac va veti bucura de

17 voturi    10 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

  • 4 comentarii

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

    am mai zis...esti meserias

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    I-mi place ideea:))trebuie si multã rãbdare...

  • maria mihalache , 31 mai 2010

    Nu am mancat , de fapt nici nu am auzit pana acuma ...............trebuie sa fie foarte bune,sincera sa fiu asi da o fuga pana la tine sa gust.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Interesanta reteta! Am gasit-o si eu intr-o revista de specialitate...mi-am spus sa o incerc, dar nu am mai apucat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

5 voturi

Ingrediente

  • Un dovleac potrivit
  • 2 verze murate
  • amestec de carne pentru sarmale
  • smantana
  • foi dafin si piper
  • afumatura (kaizer
  • fleica afumata sau piept de porc)

Raporteaza reteta

Retete
de Sefu de Post
Crap lipovenesc cu legume si ciuperci

Crap lipovenesc cu legume si ciuperci

Se ia crapul dupa ce a fost curatat, se cresteaza cu un cutit pentru peste (ascutit bine) ,pe spinare

10 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
aperitiv pentru masa de craciun

aperitiv pentru masa de craciun

Se taie toate ingredientele felii potrivite dupa care se orneaza platoul pe un pat de frunze de salata

12 voturi    6 comentarii
20 min
Aperitive cu carne

Marian (Chef de cuisine)

am mai zis...esti meserias

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui dietetica