autor:

Sefu de Post

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in dovleac

Autor: Sefu de Post (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sefu de Post (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
Un dovleac potrivit, , 2 verze murate, , amestec de carne pentru sarmale, , smantana, , foi dafin si piper, , afumatura (kaizer, fleica afumata sau piept de porc)

Dificultate: Medie Timp: 4h

5 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleacul la partea de sus , se curata de seminte dupa care se cojeste interiorul (miezul) cu o lingura . Acel miez se toaca cu cutitul marunt . Dupa ce am facut sarmalele si le-am format se aseaza in dovleac dupa ce am asezat pe fundul dovleacului un pat de afumatura ( kaizer, fleica afumata etc) intre straturile de sarmale punem miezul de dovleac tocat si foi de dafin si boabe de piper. Dovleacul se aseaza intr-o oala mai mare ca el si se pune apa in acea oala , dupa care se da la cuptor la foc mic circa 3 ore . Dupa ce il scoateti se aseaza dovleacul pe un platou pentru prezentare . Se poate orna platoul cu miez de dovleac si smantana .
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

Se caleste ceapa, pana prinde o culoare usor aurie si se adauga orezul. Apoi se adauga bulionul

0 voturi    1 comentariu
4h
Mancaruri cu carne
Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

Dupa ce am amestecat carnea cu condimentele si orezul, am taiat frunzele de varza in 3, 4 bucati,

38 voturi    5 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

    am mai zis...esti meserias

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    I-mi place ideea:))trebuie si multã rãbdare...

  • Fara foto

    maria mihalache , 31 mai 2010

    Nu am mancat , de fapt nici nu am auzit pana acuma ...............trebuie sa fie foarte bune,sincera sa fiu asi da o fuga pana la tine sa gust.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Interesanta reteta! Am gasit-o si eu intr-o revista de specialitate...mi-am spus sa o incerc, dar nu am mai apucat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

5 voturi

Ingrediente

  • Un dovleac potrivit
  • 2 verze murate
  • amestec de carne pentru sarmale
  • smantana
  • foi dafin si piper
  • afumatura (kaizer
  • fleica afumata sau piept de porc)

Raporteaza reteta

Retete
de Sefu de Post
Crap lipovenesc cu legume si ciuperci

Crap lipovenesc cu legume si ciuperci

Se ia crapul dupa ce a fost curatat, se cresteaza cu un cutit pentru peste (ascutit bine) ,pe spinare

10 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
aperitiv pentru masa de craciun

aperitiv pentru masa de craciun

Se taie toate ingredientele felii potrivite dupa care se orneaza platoul pe un pat de frunze de salata

12 voturi    6 comentarii
20 min
Aperitive cu carne

Marian (Chef de cuisine)

am mai zis...esti meserias

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita Sarmalute in foi de vita

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Enchilada