Sarmale in dovleac

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Sarmale in dovleac

Ingrediente

  • 1 dovleac
  • 2 carnaciori semiafumati
  • 300 g costita afumata sau kaizer
  • 500 g carne trecuta prin mașina de tocat (3/4 porc si 1/4 vita)
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 1 punga de malai
  • 3 cepe
  • bulion
  • sare si piper
  • frunze de dafin
  • cimbru

Mod de preparare

Se caleste ceapa, pana prinde o culoare usor aurie si se adauga orezul.

Apoi se adauga bulionul si condimentele. Se amesteca bine si se lasa la racit. Dupa ce amestecul s-a racit se adauga peste carnea trecuta prin masina de tocat Heinner si se amesteca. Dupa ce amestecul este gata, se trece la infasurarea acestuia in foi de varza. Se aseaza intr-o oala si se fierb aproximativ o ora.

Separat se ia un dovleac si se scobeste. Se aseaza sarmalele in dovleac iar deasupra lor se pune costita afumata, foile de dafin si cimbrul. Pentru un plus de savoare se pot adauga si carnaciorii semiafumati.

Dovleacul se aseaza intr-o tava si se introduce in cuptor pentru cateva ore, pana ce peretii dovleacului se patrund.

Mod de servire

Sarmalutele in dovleac se servesc cu mamaliguta preparata din malai.

Reţeta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. In noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.

Reteta “Sarmale in dovleac” este folosita in Oltenia si preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni

Reteta de prajitura pufoasa cu capsuni. Prajitura pufoasa cu capsuni reteta simpla. Retete de prajituri cu capsuni. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu capsuni
Cartofi boieresti

Cartofi boieresti

Cartofi boieresti
Tort cu iaurt si caise

Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim.

Tort cu iaurt si caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor