autor:

Gustos_Ro

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in dovleac

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Ingrediente
1 dovleac, 2 carnaciori semiafumati, 300 g costita afumata sau kaizer, 500 g carne trecuta prin mașina de tocat (3/4 porc si 1/4 vita), 100 g orez cu bob rotund, 1 punga de malai, 3 cepe, bulion, sare si piper, frunze de dafin, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa, pana prinde o culoare usor aurie si se adauga orezul.



Apoi se adauga bulionul si condimentele. Se amesteca bine si se lasa la racit. Dupa ce amestecul s-a racit se adauga peste carnea trecuta prin masina de tocat Heinner si se amesteca. Dupa ce amestecul este gata, se trece la infasurarea acestuia in foi de varza. Se aseaza intr-o oala si se fierb aproximativ o ora.



Separat se ia un dovleac si se scobeste. Se aseaza sarmalele in dovleac iar deasupra lor se pune costita afumata, foile de dafin si cimbrul. Pentru un plus de savoare se pot adauga si carnaciorii semiafumati.



Dovleacul se aseaza intr-o tava si se introduce in cuptor pentru cateva ore, pana ce peretii dovleacului se patrund.



Mod de servire

Sarmalutele in dovleac se servesc cu mamaliguta preparata din malai.



Reţeta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. In noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.



Reteta “Sarmale in dovleac” este folosita in Oltenia si preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

Se taie dovleacul la partea de sus , se curata de seminte dupa care se cojeste interiorul (miezul)

5 voturi    4 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

Dupa ce am amestecat carnea cu condimentele si orezul, am taiat frunzele de varza in 3, 4 bucati,

38 voturi    5 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Santha_Ioana

    Santha_Ioana (Bucatar) , 17 decembrie 2016

    super ,anul acesta incerc si eu,mai ales ca am dovleacul potrivit

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 dovleac
  • 2 carnaciori semiafumati
  • 300 g costita afumata sau kaizer
  • 500 g carne trecuta prin mașina de tocat (3/4 porc si 1/4 vita)
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 1 punga de malai
  • 3 cepe
  • bulion
  • sare si piper
  • frunze de dafin
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Santha_Ioana

Santha_Ioana (Bucatar)

super ,anul acesta incerc si eu,mai ales ca am dovleacul potrivit

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cartofi copti in cuptor cu crochete de pui