Carnea împreună cu ceapa puţin călită se dau prin maşina de tocat. Se adaugă orezul opărit, piper pisat, sare, se amestecă şi cu această tocătură se pregătesc sarmalele cu foi de varză alese dinainte, foile trebuind să fie subţiri).
Se aşază carnea (cât o nucă mijlocie) pe marginea foii, pe palma întinsă sau pe masă, se întoarce un capăt al frunzei peste carne şi se rulează până la celălalt capăt şi apoi marginile frunzei de la capete se introduc în interiorul sarmalei.
Frunzele rămase se taie cât se poate se subţire. O parte din această varză se pune la fundul cratiţei. Peste ea se aşază apoi sarmalele în rânduri suprapuse, iar deasupra restul de varză tocată. Printre rândurile de sarmale sau la mijloc se poate pune costiţă afumată sau slănină.
Oala cu sarmale se umple cu atâta apă caldă cât este nevoie de a acoperi sarmalele. Peste sarmale se mai pun cimbru, felii de rosii sau suc de roţii şi se lasă să fiarbă acoperit cu capac 2-3 ore fără întrerupere.
Între timp, se mişcă din când în când cratiţa să nu se prindă sarmalele de fund. Dacă sarmalele scad în timpul fiertului, se mai adaugă apă fierbinte. Se recomandă ca, după ce au fiert pe jumătate, sarmalele să se introducă în cuptor la foc mic. Ca să nu se afume, se pot pune la fundul vasului beţişoare sau beţe de mărar uscat. Dacă varza este prea acră sau sărată, trebuie spălată bine înainte de întrebuinţare.
La sarmale nu este bine să se pună la început prea multă apă, întrucât se umflă în timpul fierberii, iar apa va curge pe plită. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă pe parcurs. Sarmalele se servesc cu mămăliguţă caldă şi, după gust, cu smântână.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii