autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale în foi de varză murată

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
300 g carne de porc, 200 g carne de vită (sau 500 g carne de porc), 100 g orez, 150 g untură sau ulei, 200 g ceapă, 50 g bulion, 300 g roşii, 2 căpăţâni de varză murată, piper, 1 fir cimbru, 1 foaie dafin.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Carnea împreună cu ceapa puţin călită se dau prin maşina de tocat. Se adaugă orezul opărit, piper pisat, sare, se amestecă şi cu această tocătură se pregătesc sarmalele cu foi de varză alese dinainte, foile trebuind să fie subţiri).

Se aşază carnea (cât o nucă mijlocie) pe marginea foii, pe palma întinsă sau pe masă, se întoarce un capăt al frunzei peste carne şi se rulează până la celălalt capăt şi apoi marginile frunzei de la capete se introduc în interiorul sarmalei.

Frunzele rămase se taie cât se poate se subţire. O parte din această varză se pune la fundul cratiţei. Peste ea se aşază apoi sarmalele în rânduri suprapuse, iar deasupra restul de varză tocată. Printre rândurile de sarmale sau la mijloc se poate pune costiţă afumată sau slănină.

Oala cu sarmale se umple cu atâta apă caldă cât este nevoie de a acoperi sarmalele. Peste sarmale se mai pun cimbru, felii de rosii sau suc de roţii şi se lasă să fiarbă acoperit cu capac 2-3 ore fără întrerupere.

Între timp, se mişcă din când în când cratiţa să nu se prindă sarmalele de fund. Dacă sarmalele scad în timpul fiertului, se mai adaugă apă fierbinte. Se recomandă ca, după ce au fiert pe jumătate, sarmalele să se introducă în cuptor la foc mic. Ca să nu se afume, se pot pune la fundul vasului beţişoare sau beţe de mărar uscat. Dacă varza este prea acră sau sărată, trebuie spălată bine înainte de întrebuinţare.

La sarmale nu este bine să se pună la început prea multă apă, întrucât se umflă în timpul fierberii, iar apa va curge pe plită. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă pe parcurs. Sarmalele se servesc cu mămăliguţă caldă şi, după gust, cu smântână.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale în foi de varză murată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza murata

Sarmale in foi de varza murata

Carnea de vita si cea de porc o dau prin masina de tocat carne prin sita mare. Orezul il spal bine,

4 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza murata

Sarmale in foi de varza murata

• ceapa se toaca marunt si morcovii se dau prin razatoare. se calesc. spre sfarsit se adauga

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Cam asa prepar si eu sarmalele,sunt delicioase, asa ca voi atasa si o fotografie.

  • Fara foto

    Ion Padure (Chef de cuisine) , 26 mai 2008

    Gatesc si eu sarmale in foi de varza murata, dar, reteta mea este un pic diferita. O sa incerc si aceasta reteta.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne de porc
  • 200 g carne de vită (sau 500 g carne de porc)
  • 100 g orez
  • 150 g untură sau ulei
  • 200 g ceapă
  • 50 g bulion
  • 300 g roşii
  • 2 căpăţâni de varză murată
  • piper
  • 1 fir cimbru
  • 1 foaie dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Cam asa prepar si eu sarmalele,sunt delicioase, asa ca voi atasa si o fotografie.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pasare cu rosii si masline la punga!