autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

sarmale in foi de vita cu orez

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
1 kg de foi de vita (50 buc. ), 1 kg orez, 1 ceasca de ceapa tocata, 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura de marar, 1 legatura de patrunjel, 1 1 ceasca de ulei, zeama de la 2-3 lamai, 3 cesti apa, sare,, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Daca suntem in perioada cand se gasesc frunze de vita proaspete, se spala si se inmoaie pe rand in apa care fierbe. Daca insa folosim frunze din conserva, acestea trebuie fierte cca. 4-5 minute, ca se fragezeasca.
Umplutura se pregateste astfel: in jumatate din ulei si o ceasca de apa se amesteca cele doua feluri de ceapa, orezul spalat in prealabil, verdeata tocata, sarea si piperul, tinandu-se pe foc pana cand inghit toata apa. In foile de vita pregatite se pune cate o lingurita din umplutura, se impacheteaza si se aseaza sarmalele, dupa ce pe fundul oalei s-a asezat fie un gratar, fie cateva foi de vita.
Dupa ce s-au randuit sarmalutele se toarna sosul de rosii, restul de ulei, apa, zeama de lamaie si cateva foi de dafin.
Se fierb la foc mic pana raman numai cu uleiul. Daca orezul nu s-a fiert suficient de bine, se mai adauga putina apa.
Se servesc reci, garnisite cu felii de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "sarmale in foi de vita cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

Se prepara o supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale care se va mentine continuu

2 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de cartofi cu carnati afumati

Mancare de cartofi cu carnati afumati

Curatam,spalam si tocam cartofii cat pentru o inghititura. Curatam si spalam legumele,apoi tocam

2 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg de foi de vita (50 buc. )
  • 1 kg orez
  • 1 ceasca de ceapa tocata
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 1 ceasca de ulei
  • zeama de la 2-3 lamai
  • 3 cesti apa
  • sare,
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Salata de vinete