autor:

lacramioara vlad

» » Mancaruri cu carne

SARMALE IN FOI DE VITA

Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Ingrediente
1kg carne tocata(porc sau vita), sare si piper dupa gust, 1 ceasca de orez, 1 lingura de delicat, foi de dafin, piper boabe, 200 g slaninuta sau costita, 1 pahar bulion, 150 g untura alba, foi de vita de vie, 1 ou, 1 varza alba dulce mare tocata, 1 l bors, smintina,

Dificultate: Medie Timp: 5h

139 voturi

Mod de preparare

Carnea este amestecata cu sare, piper, delicat, ou si ceasca de orez.

Se oparesc foile de vita de vie si se strecoara prin sita.

Cu o lingura se fac bulgarasi de carne care se invelesc in foile de vita de vie.

Intr-o oala se pune 200 ml ulei peste care presaram varza tocata, peste acest strat de varza se aseaza sarmalutele in cerc. Golul format se umple cu varza tocata, boabe de piper, costita, untura, foi de dafin. Se adauga apoi in straturi restul de varza tocata,dafin, bulgarasi mici de untura, bulion, boabe de piper. La sfirsit se toarna peste ingrediente cantitatea de bors si apa cit sa le acopere putin.

Se fierbe 45 - 60 min pina ce carnea s-a fiert.

Se servesc calde cu smintina si mamaliguta. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE IN FOI DE VITA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Carnea pentru sarmale e buna sa aibe putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesii

0 voturi    0 comentarii
4h 10 min
Retete de Craciun
Sarmale In Foi De Vita

Sarmale In Foi De Vita

Intr-un castron incapator adaugati carnea tocata, ouale, ceapa data prin razuitoarea mare si scursa

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Eu pun la umplututa si ceapa(uscata si verde) ,rad si un morcov,pun putin marar si patrunjel verde tocat.Incearca sa vezi cat sunt de bune.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

    O alta varianta,nu am folosit combinatia cu varza.Mie imi place sa adaug si putina verdeata la aceste sarmale.Eu dupa ce oparesc frunzele le pun imediat in apa cu gheata sa-si pastreze culoare verde.

  • Fara foto

    Eu , 17 aprilie 2009

    Foi de vita sau de varza ? Hahahaha Si da....fara ceapa ?

  • Fara foto

    mama oli , 30 decembrie 2008

    Sarmalute fara ceapa nu am pomenit!

Dificultate

Medie

Timp

5h

139 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne tocata(porc sau vita)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura de delicat
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • 200 g slaninuta sau costita
  • 1 pahar bulion
  • 150 g untura alba
  • foi de vita de vie
  • 1 ou
  • 1 varza alba dulce mare tocata
  • 1 l bors
  • smintina

Raporteaza reteta

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O alta varianta,nu am folosit combinatia cu varza.Mie imi place sa adaug si putina verdeata la aceste sarmale.Eu dupa ce oparesc frunzele le pun imediat in apa cu gheata sa-si pastreze culoare verde.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita Sarmalute in foi de vita

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Pui INEDIT