autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

sarmale in oala de lut

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
1 kg ceapa alba,, 350 gr orez,, 4 morcovi,, 1 legatura de patrunjel,, 1 legatura de marar,, 2 linguri bullion,, 1 canita suc de rosii,, 1 lingurita oregano,, 1 lingurita busuioc,, 1/2 lingurita cimbru,, 1 varf lingurita piper alb,, 1 lingura cu varf condiment tip vegeta,, 2-3 foi de dafin,, 4-5 boabe de piper negru,, 1 canita vin alb,, 1 canita ulei,, 1 varza mare murata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1. Varza se pune in apa rece la desarat (daca este nevoie) iar orezul se spala si se lasa intr-un bol cu apa rece.
2. Se toaca ceapa foarte marunt, iar morcovii se dau pe razatoarea mica. Se incinge uleiul si se caleste ceapa. Cand se inmoaie ceapa se adauga morcovul si se calesc. Se adauga orezul sic and incepe sa se mareasca bobul se dauga foarte putina apa si se lasa pe foc cateva minute.
3. Se opreste focul si se adauga verdeata toccata, bulionul, condimentele (mai putin piperul boabe, folie de dafin si vinul).
4. Se lasa sa se raceasca compozitia. Intre timp se taie varza in foi potrivite pentru sarmalute.
5. Cotoarele care au ramas se toaca si se acopera fundul vasului. Se aseaza un strat de sarmalute in vasul de lut, 1 foaie de dafin, 2 boabe de piper, iar un strat de sarmalute, etc. Se acopera cu restul de Frunze, se toarna vinul, se pune capacul si se da la foc mic, 1 ora jumatate.
Sarmalutele, indiferent daca sunt de post sau nu, au un gust incredibil de bun daca sunt gatite in vasul de lut. Va recomand sa incercati asa o bunatate. Nu uitati sa lasati vasul de lut in apa 1 jumatate de ora inainte s ail folositi.
Cand nu e post folosesc un amestec de carne tocata: 300gr vita, 200 gr porc (numai muschi). Si cateva bucati mici de slaninuta afumata printre straturile de sarmalute
Daca ti-a placut reteta noastra "sarmale in oala de lut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de urzici

Piure de urzici

Spalam urzicile in mai multe ape , le oparim si le punem la fiert timp de 20 min.Dupa ce au fiert

18 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bostanei (dovlecei) gratinati

Bostanei (dovlecei) gratinati

Se taie dovleceii fâșii de-a lungul și se pun la fiert într-o cratiță cu apă clocotindă

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ceapa alba,
  • 350 gr orez,
  • 4 morcovi,
  • 1 legatura de patrunjel,
  • 1 legatura de marar,
  • 2 linguri bullion,
  • 1 canita suc de rosii,
  • 1 lingurita oregano,
  • 1 lingurita busuioc,
  • 1/2 lingurita cimbru,
  • 1 varf lingurita piper alb,
  • 1 lingura cu varf condiment tip vegeta,
  • 2-3 foi de dafin,
  • 4-5 boabe de piper negru,
  • 1 canita vin alb,
  • 1 canita ulei,
  • 1 varza mare murata

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Barcute inamorate Barcute inamorate

Se spala, se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete, apoi se taie pe lung,in 2 jumatati egale. Se indepartea miezul cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dulceata de ardei iute