autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale in vas roman

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Ingrediente
1 varza de 1, 5 kg proaspata, 1/2 carne tocata de curcan, 1/2 carne tocata de porc, 150 g bakon afumat, 50-100 g orez, 1 ceapa, piper, cimbru, marar verde, 1/2 l bulion facut in casa, smantana ( optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se amesteca cele doua feluri de carne tocata si se mai dau o data prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita.Se adauga orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper si sare daca este cazul.
Varza cruda se opareste si i se taie nervurile prea groase.Se aseaza o foaie de varza pe palma intinsa , se pune o lingura rasa din compozitia de carne cu orez si se ruleaza frunza apoi se introduc capetele ramase libere, ale frunzei, astfel incat sa nu iasa umplatura, le fierbere.
Frunzele ramase se ruleaza si se taie subtire ca fideaua.
Baconul se taie feliute subtiri.
Se pune un rand de sarmale in vasul roman( care OBLIGATORIU a fost tinut o ora si jumatate , scufundat in apa), peste ele fasii de bacon , cimbru apoi alt rand de sarmale si tot asa pina se termina sarmalele.
Deasupra se pune varza taiata fideluta si marar verde tocat.
Punem apa cit sa acopere putin sarmalele si dam la cuptor.
In momentul in care incepe sa fiarba, se reduce focul aragazului si se lasa sa fiarba cam o ora, apoi se pune bulionul si se mai lasa 10 min sa fiarba.
Se stinge focul si se lasa sarmalele in cuptor , pina la servire. Se poate servi cu smantana sau mamaliguta...
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in vas roman" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Paella  ( Paella valenciana)

Paella ( Paella valenciana)

Paella este o mancare tipic spaniola . Se intalneste pe tot cuprinsul Spaniei , fiind printre cele

43 voturi    13 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe cacciatore

Pulpe cacciatore

Pulpelor spalate li se inlatura pielita si se prajesc intr-un wok in putin ulei pina se rumenesc

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cris

    Cris (Chef de cuisine):

    Cand sunt acasa si eu le fac in vasul roman insa, dupa ce le scot din cuptor, le transfer in alt vas, cu sos cu tot. Alfel vasul de lut absoarbe tot sosul. Ies o minunatie!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Tare gustoase mai sunt...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    O bunatate,imi plac tare mult...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

    Vai Sidy, ce pofta mi-ai facut cu sarmalutele tale. Arta tare bine! E un adevarat rasfat. Pana la Craciun nu o sa pot sa savurez asa un deliciu.

    • ecaterina (katy) g.

      ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Pe langa faptul ca sunt mult mai gustoase, sunt gatite si mai sanatos in astfel de vas. O sa iau si eu o sarmaluta din farfurie, sa nu va suparati!

    • Fara foto

      liliana pavelcu , 24 iunie 2009

      Sidy, ce inseamna vas roman? E cumva un vas de lut ars nesmaltuit, cu capac?

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Imi plac sarmalutele in vas de pamant,fac si eu,doar ca am vasul sub forma de oala (cu capac),bravo Sidy!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 1 varza de 1
  • 5 kg proaspata
  • 1/2 carne tocata de curcan
  • 1/2 carne tocata de porc
  • 150 g bakon afumat
  • 50-100 g orez
  • 1 ceapa
  • piper
  • cimbru
  • marar verde
  • 1/2 l bulion facut in casa
  • smantana ( optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare gustoase mai sunt...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mancarea marinarului(Sjömansgryta)