autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute combinate

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2013

Ingrediente
1 kg carne de porc(impanata), frunze de vita de vie, frunze de varza murata, 4-5 fire de ceapa verde, 1 legatura de marar, 1 ceasca cu orez, 1 cana cu bors, ulei, 1 cana rosii in bulion, 1 pahar cu vin alb, sare, piper macinat, piper boabe, foi de dafin, boia, ramuri de cimbru.

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Frunzele de vita se oparesc in apa cu bors(in proportie de 1/1).Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-o strecuratoare la scurs.
Daca foile de varza ni se par a fi foarte sarate atunci le lasam la desarat in apa rece schimband apa de 2-3 ori.
Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in putin ulei.Cand ceapa devine sticloasa se adauga orezul bine spalat si se mai lasa la calit circa 5-10 min . amestecand continuu ca sa nu se prinda(eventual putem adauga putina apa).Intre timp tocam carnea si apoi o amestecam cu amestecul de mai sus.Adaugam sare,piper macinat,mararul verde taiat fin si o lingurita de boia.Amestecam bine si daca pasta rezultata ni se pare a fi cam groasa atunci adaugam putina apa.Framantam bine cu mana si apoi trecem la impachetarea sarmalelor.Cand am terminat de impachetat trecem la aranjarea acestora in vasul in care urmeaza sa le fierbem.
Taiem putina varza pe care o vom pune pe fundul vasului,apoi punem un rand de sarmale in foi de vita ,unul de sarmale in foi de varza( in forma de cerc) si tot asa pana le terminam. Presaram dupa fiecare rand de sarmale boia, cateva foi de dafin , boabe de piper si cateva crengute de cimbru.Mixam rosiile in bulion si adaugam peste sarmalute.
Deasupra punem cateva foi de vita.Adaugam un pahar cu vin si completem cu apa astfel incat sarmalutele sa fie acoperite de lichid. Dam sa fiarba la foc mic circa 1 ora dupa care dam la cuptor.Cand sunt gata facute luam de pe foc .
Servim cu mamaliguta, smantana si un ardei iute.
Sunt delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute combinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Paella cu piept de pui

Paella cu piept de pui

Se spala rosiile, ardeiul, ceapa si se toaca marunt, se toaca si cateii de usturoi si se pun intr-o

55 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Carnati traditionali de porc

Carnati traditionali de porc

Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-o

4 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc(impanata)
  • frunze de vita de vie
  • frunze de varza murata
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 1 ceasca cu orez
  • 1 cana cu bors
  • ulei
  • 1 cana rosii in bulion
  • 1 pahar cu vin alb
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • boia
  • ramuri de cimbru.

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu sos dulce acrisor