Sarmalute combinate

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Sarmalute combinate

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc(impanata)
  • frunze de vita de vie
  • frunze de varza murata
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 1 ceasca cu orez
  • 1 cana cu bors
  • ulei
  • 1 cana rosii in bulion
  • 1 pahar cu vin alb
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • boia
  • ramuri de cimbru.

Mod de preparare

Frunzele de vita se oparesc in apa cu bors(in proportie de 1/1).Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-o strecuratoare la scurs.

Daca foile de varza ni se par a fi foarte sarate atunci le lasam la desarat in apa rece schimband apa de 2-3 ori.

Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in putin ulei.Cand ceapa devine sticloasa se adauga orezul bine spalat si se mai lasa la calit circa 5-10 min . amestecand continuu ca sa nu se prinda(eventual putem adauga putina apa).Intre timp tocam carnea si apoi o amestecam cu amestecul de mai sus.Adaugam sare,piper macinat,mararul verde taiat fin si o lingurita de boia.Amestecam bine si daca pasta rezultata ni se pare a fi cam groasa atunci adaugam putina apa.Framantam bine cu mana si apoi trecem la impachetarea sarmalelor.Cand am terminat de impachetat trecem la aranjarea acestora in vasul in care urmeaza sa le fierbem.

Taiem putina varza pe care o vom pune pe fundul vasului,apoi punem un rand de sarmale in foi de vita ,unul de sarmale in foi de varza( in forma de cerc) si tot asa pana le terminam. Presaram dupa fiecare rand de sarmale boia, cateva foi de dafin , boabe de piper si cateva crengute de cimbru.Mixam rosiile in bulion si adaugam peste sarmalute.

Deasupra punem cateva foi de vita.Adaugam un pahar cu vin si completem cu apa astfel incat sarmalutele sa fie acoperite de lichid. Dam sa fiarba la foc mic circa 1 ora dupa care dam la cuptor.Cand sunt gata facute luam de pe foc .

Servim cu mamaliguta, smantana si un ardei iute.

Sunt delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise