Sărmăluţe cu cereale, ciuperci şi nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Sărmăluţe cu cereale, ciuperci şi nuci

Ingrediente

  • - 1 ceşcuţă fulgi de ovăz
  • - 1 ceşcuţă fulgi de orez
  • - 1 ceşcuţă fulgi de secară
  • - 100 grame orez brun fiert
  • - 2-3 linguri tărâţe de grâu
  • - 200 grame ciuperci (conservă)
  • - 100 grame nuci tocate
  • - 2-3 linguri seminţe de susan
  • - 2 morcovi
  • - 1/2 păstârnac
  • - 1 pătrunjel
  • - 1 ceapă mare
  • - 1 varză murată mare
  • - 4 linguri suc de roşii
  • - sare, piper, cimbru, foi de dafin, frunze de pătrunjel şi mărar
  • - smântână

Mod de preparare

Pentru început se pregătesc rădăcinoasele şi ceapa - se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoare, apoi se pun într-o tigaie împreună cu două linguri de ulei de măsline şi apă. Nu se călesc ci se înăbuşesc până ce se înmoie toate ingredientele. Se condimentează cu cimbru, sare şi piper. Se adaugă apoi ciupercile scurse de apă şi se mai lasă 5 minute pe foc.

Separat se amestecă cerealele împreună cu orezul fiert, nucile (preferabil tocate, nu pisate, ca să fie bucăţile mai mari) şi susanul. Se amestecă împreună cu compoziţia de mai sus şi cu frunzele de pătrunjel şi mărar mărunţite. Se condimentează după gust.

Frunzele de varză se desfac şi se formează sărmăluţe cu umplutura, dimensiunea lor va fi după gustul fiecăruia. Din cantitatea dată aici am obţinut 25 de sărmăluţe de mărime medie.

Bucăţile şi frunzele de varză nefolosite se taie cubuleţe şi se pun în cratiţă. Deasupra se aşează sărmăluţele. Se toarnă sucul de roşii (bulion), 2 foi de dafin şi apă şi se acoperă cu un capac.

Se dau la foc mic aproximativ 30 de minute.

Sunt foarte gustoase şi sănătoase.

Se pot servi cu smântână.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise