Pentru început se pregătesc rădăcinoasele şi ceapa - se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoare, apoi se pun într-o tigaie împreună cu două linguri de ulei de măsline şi apă. Nu se călesc ci se înăbuşesc până ce se înmoie toate ingredientele. Se condimentează cu cimbru, sare şi piper. Se adaugă apoi ciupercile scurse de apă şi se mai lasă 5 minute pe foc.
Separat se amestecă cerealele împreună cu orezul fiert, nucile (preferabil tocate, nu pisate, ca să fie bucăţile mai mari) şi susanul. Se amestecă împreună cu compoziţia de mai sus şi cu frunzele de pătrunjel şi mărar mărunţite. Se condimentează după gust.
Frunzele de varză se desfac şi se formează sărmăluţe cu umplutura, dimensiunea lor va fi după gustul fiecăruia. Din cantitatea dată aici am obţinut 25 de sărmăluţe de mărime medie.
Bucăţile şi frunzele de varză nefolosite se taie cubuleţe şi se pun în cratiţă. Deasupra se aşează sărmăluţele. Se toarnă sucul de roşii (bulion), 2 foi de dafin şi apă şi se acoperă cu un capac.
Se dau la foc mic aproximativ 30 de minute.
Sunt foarte gustoase şi sănătoase.
Se pot servi cu smântână.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii