autor:

burdulea maria elena

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Sarmalute cu ciuperci in varza murata

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Ingrediente
600-700 g ciuperci, 250 g orez, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina mica, 2 cepe, boia, piper, 1 ou, 1 cartof mare, 100 ml ulei, varza murata, 2-3 frunze de dafin, 1 lingurita cimbru uscat, cateva boabe de piper, 1 cub maggie.

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Curatam zarzavatul, il spalam, spalam ciupercile, razuim tot zarzavatul. Intro tigaie, mare, sau intro cratita incapatoare punem uleiul la incins, adaugam ceapa, calim pana devine sticloasa, adaugam orezul cu boiaua, restul zarzavatului, lasam la foc mic pana scade apa din ciuperci. Stingem focul, lasam compozitia sa se raceasca, timp in care pregatim varza: desprindem frunzele, le desaram daca e cazul, taiem partea groasa de nervura. Compozitia racita, se amesteca bine cu un ou, se potriveste de sare, apoi luam cate o frunza de varza, asezam o lingura de compozitie pe frunza de varza si formam sarmalute, exact asa ca la sarmalele cu carne. Sarmalutele formate (au iesit 24 de sarmalute), se aseaza intro oala: la inceput, tapetam oala cu un strat de varza taiata fideluta, asezam un rand de sarmale, apoi iar un strat de varza fideluta, iar sarmale pana terminam, punem frunzele de dafin, boabele de piper, adaugam apa sa acopere putin stratul de sarmale si lasam sa fiarba vreo 2 ore pana fierbe varza. Se servesc cu smantana si mamaliguta calda. Puteti adapta reteta la una de post, atunci excludeti oul si nu serviti sarmalutele cu smantana.
Observatie: puteti sa folositi 350- 400 g orez, vor iesi mai multe sarmalute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci in varza murata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Foarte,foarte bune. Portia cu smantana e a mea....

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Ca in " Capra cu 3 iezi " : - Bune sarmalele lupule ?, _ Bune !, Bune !

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Excelente, le voi face !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Ai uitat sa le spui celor care vor sa incerce reteta ta ca ar avea nevoie pentru a reusi, de abnegatia si talentul tau culinar ce reies din excelenta ta prezentare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • 600-700 g ciuperci
  • 250 g orez
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • boia
  • piper
  • 1 ou
  • 1 cartof mare
  • 100 ml ulei
  • varza murata
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • cateva boabe de piper
  • 1 cub maggie.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Foarte,foarte bune. Portia cu smantana e a mea....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu dovleac