Mod de preparare: Carnea de porc tocată se amestecă într-un castron cu orezul spălat, ouăle, cele 2 linguri de bulion, sare, piper, condimente pentru sarmale, mărarul tocat şi ceapa tocată mărunt sau dată prin robot.Frunzele de viţă se opăresc pentru câteva minute, apoi se lasă la scurs.După ce frunzele de viţă s-au răcorit puţin, se pot înfăşura sarmalele.Pe mijlocul unei frunze se pune o linguriţă din compoziţie.Frunzele de varză se îndepărtează de pe cotor, apoi se taie din frunză doar partea de jos, cea care nu are nervurile foarte mari.Sarmelele în frunză de varză se înfăşoară la fel ca cele în frunză de viţă.Pe fundul cratiţei în care vor fierbe sarmalele se pun beţe de mărar uscat, apoi se aşează sarmalele alternativ, una în frunză de viţă alta în frunză de varză.După primul rând de sarmale, se pune deasupra varză murată tocată mărunt şi foarte bine stoarsă de zeamă. Se presară cu busuioc uscat.Se mai pune un rând de sarmale.După cel de-al doilea strat se procedează la fel ca după primul, punând varză murată. Acest ultim strat se poate acoperi cu frunze de viţă şi frunze de varză. În cratiţă se pune apă cât să acopere sarmelele, apoi cratiţa se pune la fiert.Când începe să fiarbă se adaugă cele 3 linguri de bulion călite în puţin ulei. Se continuă fierberea la foc mic pentru aproximativ 1-1,5 ore. Se servesc cu mămăliguţă şi smântână, alături de ardei iute în oţet.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii