autor:

Ioana

» » , , Retete de Pasti, Aperitive, Retete de Craciun

Sarmalute cu vita de vie, frunza de varza si carne de porc

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2015

Ingrediente
 1 kilogram carne de porc,  1 cană orez,  2 ouă,  2 linguri bulion,  2 bucăţi ceapă,  sare,  piper,  condimente pentru sarmale,  mărar,  frunze de viţă,  frunze de varză,  kaizer sau altă carne afumată,  3 linguri bulion,  ulei,  mărar uscat, beţe,  cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare: Carnea de porc tocată se amestecă într-un castron cu orezul spălat, ouăle, cele 2 linguri de bulion, sare, piper, condimente pentru sarmale, mărarul tocat şi ceapa tocată mărunt sau dată prin robot.Frunzele de viţă se opăresc pentru câteva minute, apoi se lasă la scurs.După ce frunzele de viţă s-au răcorit puţin, se pot înfăşura sarmalele.Pe mijlocul unei frunze se pune o linguriţă din compoziţie.Frunzele de varză se îndepărtează de pe cotor, apoi se taie din frunză doar partea de jos, cea care nu are nervurile foarte mari.Sarmelele în frunză de varză se înfăşoară la fel ca cele în frunză de viţă.Pe fundul cratiţei în care vor fierbe sarmalele se pun beţe de mărar uscat, apoi se aşează sarmalele alternativ, una în frunză de viţă alta în frunză de varză.După primul rând de sarmale, se pune deasupra varză murată tocată mărunt şi foarte bine stoarsă de zeamă. Se presară cu busuioc uscat.Se mai pune un rând de sarmale.După cel de-al doilea strat se procedează la fel ca după primul, punând varză murată. Acest ultim strat se poate acoperi cu frunze de viţă şi frunze de varză. În cratiţă se pune apă cât să acopere sarmelele, apoi cratiţa se pune la fiert.Când începe să fiarbă se adaugă cele 3 linguri de bulion călite în puţin ulei. Se continuă fierberea la foc mic pentru aproximativ 1-1,5 ore. Se servesc cu mămăliguţă şi smântână, alături de ardei iute în oţet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu vita de vie, frunza de varza si carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cosulete cu vinete

Cosulete cu vinete

Aluatul :  Trebuie sa va spun ca mi-au iesit 40 bucati.  Intr-un vas, punem faina si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Parjolute marinate

Parjolute marinate

Mod de preparare a parjolutelor: Intr-un vas, punem carnea de porc tocata, peste ea adaugam faina

18 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  •  1 kilogram carne de porc
  •  1 cană orez
  •  2 ouă
  •  2 linguri bulion
  •  2 bucăţi ceapă
  •  sare
  •  piper
  •  condimente pentru sarmale
  •  mărar
  •  frunze de viţă
  •  frunze de varză
  •  kaizer sau altă carne afumată
  •  3 linguri bulion
  •  ulei
  •  mărar uscat
  • beţe
  •  cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Kati Prajitura Kati

Se pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Tocanita persana de miel cu ierburi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver Tocanita persana de miel cu ierburi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea de miel se amesteca bine cu sucul de lime, sarea, piperul si ierburile uscate. Daca aveti, puteti folosi si ierburi proaspete. Se

0 voturi    0 comentarii
4h 15 min
Retete de Pasti
Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii