autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute din varza dulce

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
1 varza noua proaspata( 1,5 kg), 3/4 cana orez, 1 kg carne tocata amestec, 1 ceapa, marar, cimbru, 1/2 l bulion facut in casa, oase afumate, 150 g bacon, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se mai macina o data cu masina de carne.
Ceapa se curata , se toaca marunt si se caleste in foarte putin ulei pina cand devine sticloasa.
Varza o oparim cateva minute in apa ce fierbe cu o lingurita cu sare( dupa ce i-am scos cotorul).Desfacem frunzele si taiem partea tare. Daca frunzele sunt prea mari, le taiem in doua.Bucatelele de varza ramase le taiem marunt.
Carnea tocata o amestecam bine cu orezul spalat, marar verde tocat, ceapa calita, sare, piper.
Luam cate o bucata de foaie de varza in palma si cu ajutorul unei linguri luam din compozitia de carne tocata , cam 1/2 de lingura , o asezam in palma peste foaie si o rulam cat mai strans avand grija sa rulam si marzinile verzei sa nu iasa umplutura.
Dupa ce toate sarmalele au fost rulate, punem pe funsul unei oale varza taiata marunt, cimbru, , marar, o parte din oasele afumate( celelate le punem la mijlocul sarmalelor stivuite)si incepem sa stivuim sarmalele,
Deasupra presaram cimbru si marat, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc mic cam 50 minute. Adaugam apoi bulionul si lasam sa mai fiarba 15 minute acoperit, dupa care stingem focul si lasam sarmalele sa se odihneasca putin.
La servire , la fiecare portie de sarmale adaugam carne afumata si bacon.
Cine doreste, poate servi sarmalutele cu smantana sau cu mamaliguta.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute din varza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Punem carnea tocata (eu am avut de porc

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
LEGUME UMPLUTE

LEGUME UMPLUTE

Se spala si se curata ardeii,iar dovleceii si rosiile se scobesc cu ajutorul unei lingurite Se toaca

2 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Sidyuta m-ai dat gata.De cum le-am vazut mi-au cazut cu tronc.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    O mancarica foarte buna si de sezon!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Ce bine arata! Eu am facut cu varza acra, dar varza marunta am amestecat-o cu proaspata.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Putem desface intai foile de varza si apoi sa le oparim. Iar in loc de bacon, merge o slanina adevarata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Bun,bun,bun si in plus arata super bine...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Iti fur si eu 1 sarmaluta si o bucatica de bacon,ca tare bine mai arata:)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Ce bunatate,vine si eu la o portie.

    • Fara foto

      maria mihalache , 28 mai 2010

      Ce pofta mi-ai facut........bune rau.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Excelente!, mie, inainte de a le servi, imi place sa le dau un picut la cuptor, sa prinda o culoare maronie ! , nu le punem pe toate, ci doar cate apreciem ca se vor manca la momentul respectiv. Sigur, ale tale, le vom pune toate, fiind asa de bune, se vor manca imediat ?, nu ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 varza noua proaspata( 1,5 kg)
  • 3/4 cana orez
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • marar
  • cimbru
  • 1/2 l bulion facut in casa
  • oase afumate
  • 150 g bacon
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

225 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Sidyuta m-ai dat gata.De cum le-am vazut mi-au cazut cu tronc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci