Carnea tocata se mai macina o data cu masina de carne.
Ceapa se curata , se toaca marunt si se caleste in foarte putin ulei pina cand devine sticloasa.
Varza o oparim cateva minute in apa ce fierbe cu o lingurita cu sare( dupa ce i-am scos cotorul).Desfacem frunzele si taiem partea tare. Daca frunzele sunt prea mari, le taiem in doua.Bucatelele de varza ramase le taiem marunt.
Carnea tocata o amestecam bine cu orezul spalat, marar verde tocat, ceapa calita, sare, piper.
Luam cate o bucata de foaie de varza in palma si cu ajutorul unei linguri luam din compozitia de carne tocata , cam 1/2 de lingura , o asezam in palma peste foaie si o rulam cat mai strans avand grija sa rulam si marzinile verzei sa nu iasa umplutura.
Dupa ce toate sarmalele au fost rulate, punem pe funsul unei oale varza taiata marunt, cimbru, , marar, o parte din oasele afumate( celelate le punem la mijlocul sarmalelor stivuite)si incepem sa stivuim sarmalele,
Deasupra presaram cimbru si marat, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc mic cam 50 minute. Adaugam apoi bulionul si lasam sa mai fiarba 15 minute acoperit, dupa care stingem focul si lasam sarmalele sa se odihneasca putin.
La servire , la fiecare portie de sarmale adaugam carne afumata si bacon.
Cine doreste, poate servi sarmalutele cu smantana sau cu mamaliguta.
Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii