Sarmalute din varza dulce

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Sarmalute din varza dulce

Ingrediente

  • 1 varza noua proaspata( 1,5 kg)
  • 3/4 cana orez
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • marar
  • cimbru
  • 1/2 l bulion facut in casa
  • oase afumate
  • 150 g bacon
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea tocata se mai macina o data cu masina de carne.

Ceapa se curata , se toaca marunt si se caleste in foarte putin ulei pina cand devine sticloasa.

Varza o oparim cateva minute in apa ce fierbe cu o lingurita cu sare( dupa ce i-am scos cotorul).Desfacem frunzele si taiem partea tare. Daca frunzele sunt prea mari, le taiem in doua.Bucatelele de varza ramase le taiem marunt.

Carnea tocata o amestecam bine cu orezul spalat, marar verde tocat, ceapa calita, sare, piper.

Luam cate o bucata de foaie de varza in palma si cu ajutorul unei linguri luam din compozitia de carne tocata , cam 1/2 de lingura , o asezam in palma peste foaie si o rulam cat mai strans avand grija sa rulam si marzinile verzei sa nu iasa umplutura.

Dupa ce toate sarmalele au fost rulate, punem pe funsul unei oale varza taiata marunt, cimbru, , marar, o parte din oasele afumate( celelate le punem la mijlocul sarmalelor stivuite)si incepem sa stivuim sarmalele,

Deasupra presaram cimbru si marat, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc mic cam 50 minute. Adaugam apoi bulionul si lasam sa mai fiarba 15 minute acoperit, dupa care stingem focul si lasam sarmalele sa se odihneasca putin.

La servire , la fiecare portie de sarmale adaugam carne afumata si bacon.

Cine doreste, poate servi sarmalutele cu smantana sau cu mamaliguta.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor