autor:

LUBITA

» » Retete de Craciun

Sarmalute in cuib cu afumatura

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2015

Ingrediente
1kg carne de porc, 300g costita afumata, 1ceapa mare, 2-3cani cu suc de rosii, 50ml ulei, 2linguri pasta de ardei, 2linguri pasta de rosii, 100g orez, 1varza murata, sare, piper, putin cimbru, cateva crengute de cimbru, verdeata

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

In tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata marunt iar cand a devenit sticloasa,se adauga pasta de ardei,pasta de rosii,sare,piper,1lingurita de cimbru uscat,orezul spalat si se amesteca totul bine;dupa omogenizare se rastoarna in vasul cu carne tocata,se adauga si verdeata taiata marunt,se amesteca totul bine iar cat se odihneste umplutura,ne ocupam de varza.
Se scot frunzele de la varza,se taie nervura groasa si daca e nevoie se tin 15-20min in apa rece
Se pune in vasul pentru sarmalute cateva crengute de cimbru,se acopera cu varza tocata,deasupra felii de costita,apoi sarmalutele;dupa un rand de sarmalute se mai pun cateva felii de costita iar dupa ce s-a terminat umplutura,se acopera tot cu costita,apoi cu varza tocata,se rastoarna sucul de rosii,1cana cu apa si se lasa vasul la cuptor la foc mic mai bine de 1h,verificand daca mai trebuie apa;dupa ce au fiert,se servesc cu mamaliguta si optional cu smantana.
Nu ne lipsesc nici intr-un an de Craciun asemenea sarmalute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in cuib cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Sarmalute in cuib cu afumatura

Sarmalute in cuib cu afumatura

Se toaca ceapa si se pune la calit, se adauga pasta de tomate si se lasa la racit. Intr-un bol

3 voturi    2 comentarii
4h 30 min
Retete de Craciun
Oua umplute

Oua umplute

Sunt excelente pentru masa de Craciun sau chiar de revelion, mai ales cand sunt cei dragi alaturi.

2 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • 1kg carne de porc
  • 300g costita afumata
  • 1ceapa mare
  • 2-3cani cu suc de rosii
  • 50ml ulei
  • 2linguri pasta de ardei
  • 2linguri pasta de rosii
  • 100g orez
  • 1varza murata
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • cateva crengute de cimbru
  • verdeata

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Cozonac steluta