Sarmalute in cuib cu afumatura

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in cuib cu afumatura

Ingrediente

  • 1kg carne de porc
  • 300g costita afumata
  • 1ceapa mare
  • 2-3cani cu suc de rosii
  • 50ml ulei
  • 2linguri pasta de ardei
  • 2linguri pasta de rosii
  • 100g orez
  • 1varza murata
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • cateva crengute de cimbru
  • verdeata

Mod de preparare

In tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata marunt iar cand a devenit sticloasa,se adauga pasta de ardei,pasta de rosii,sare,piper,1lingurita de cimbru uscat,orezul spalat si se amesteca totul bine;dupa omogenizare se rastoarna in vasul cu carne tocata,se adauga si verdeata taiata marunt,se amesteca totul bine iar cat se odihneste umplutura,ne ocupam de varza.

Se scot frunzele de la varza,se taie nervura groasa si daca e nevoie se tin 15-20min in apa rece

Se pune in vasul pentru sarmalute cateva crengute de cimbru,se acopera cu varza tocata,deasupra felii de costita,apoi sarmalutele;dupa un rand de sarmalute se mai pun cateva felii de costita iar dupa ce s-a terminat umplutura,se acopera tot cu costita,apoi cu varza tocata,se rastoarna sucul de rosii,1cana cu apa si se lasa vasul la cuptor la foc mic mai bine de 1h,verificand daca mai trebuie apa;dupa ce au fiert,se servesc cu mamaliguta si optional cu smantana.

Nu ne lipsesc nici intr-un an de Craciun asemenea sarmalute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura