In tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata marunt iar cand a devenit sticloasa,se adauga pasta de ardei,pasta de rosii,sare,piper,1lingurita de cimbru uscat,orezul spalat si se amesteca totul bine;dupa omogenizare se rastoarna in vasul cu carne tocata,se adauga si verdeata taiata marunt,se amesteca totul bine iar cat se odihneste umplutura,ne ocupam de varza.
Se scot frunzele de la varza,se taie nervura groasa si daca e nevoie se tin 15-20min in apa rece
Se pune in vasul pentru sarmalute cateva crengute de cimbru,se acopera cu varza tocata,deasupra felii de costita,apoi sarmalutele;dupa un rand de sarmalute se mai pun cateva felii de costita iar dupa ce s-a terminat umplutura,se acopera tot cu costita,apoi cu varza tocata,se rastoarna sucul de rosii,1cana cu apa si se lasa vasul la cuptor la foc mic mai bine de 1h,verificand daca mai trebuie apa;dupa ce au fiert,se servesc cu mamaliguta si optional cu smantana.
Nu ne lipsesc nici intr-un an de Craciun asemenea sarmalute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii