In tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata marunt iar cand a devenit sticloasa,se adauga pasta de ardei,pasta de rosii,sare,piper,1lingurita de cimbru uscat,orezul spalat si se amesteca totul bine;dupa omogenizare se rastoarna in vasul cu carne tocata,se adauga si verdeata taiata marunt,se amesteca totul bine iar cat se odihneste umplutura,ne ocupam de varza.
Se scot frunzele de la varza,se taie nervura groasa si daca e nevoie se tin 15-20min in apa rece
Se pune in vasul pentru sarmalute cateva crengute de cimbru,se acopera cu varza tocata,deasupra felii de costita,apoi sarmalutele;dupa un rand de sarmalute se mai pun cateva felii de costita iar dupa ce s-a terminat umplutura,se acopera tot cu costita,apoi cu varza tocata,se rastoarna sucul de rosii,1cana cu apa si se lasa vasul la cuptor la foc mic mai bine de 1h,verificand daca mai trebuie apa;dupa ce au fiert,se servesc cu mamaliguta si optional cu smantana.
Nu ne lipsesc nici intr-un an de Craciun asemenea sarmalute.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii