autor:

LUBITA

» » Retete de Craciun

Sarmalute in cuib cu afumatura

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2015

Ingrediente
1kg carne de porc, 300g costita afumata, 1ceapa mare, 2-3cani cu suc de rosii, 50ml ulei, 2linguri pasta de ardei, 2linguri pasta de rosii, 100g orez, 1varza murata, sare, piper, putin cimbru, cateva crengute de cimbru, verdeata

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

In tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata marunt iar cand a devenit sticloasa,se adauga pasta de ardei,pasta de rosii,sare,piper,1lingurita de cimbru uscat,orezul spalat si se amesteca totul bine;dupa omogenizare se rastoarna in vasul cu carne tocata,se adauga si verdeata taiata marunt,se amesteca totul bine iar cat se odihneste umplutura,ne ocupam de varza.
Se scot frunzele de la varza,se taie nervura groasa si daca e nevoie se tin 15-20min in apa rece
Se pune in vasul pentru sarmalute cateva crengute de cimbru,se acopera cu varza tocata,deasupra felii de costita,apoi sarmalutele;dupa un rand de sarmalute se mai pun cateva felii de costita iar dupa ce s-a terminat umplutura,se acopera tot cu costita,apoi cu varza tocata,se rastoarna sucul de rosii,1cana cu apa si se lasa vasul la cuptor la foc mic mai bine de 1h,verificand daca mai trebuie apa;dupa ce au fiert,se servesc cu mamaliguta si optional cu smantana.
Nu ne lipsesc nici intr-un an de Craciun asemenea sarmalute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in cuib cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Sarmalute in cuib cu afumatura

Sarmalute in cuib cu afumatura

Se toaca ceapa si se pune la calit, se adauga pasta de tomate si se lasa la racit. Intr-un bol

4 voturi    2 comentarii
4h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de pasare

Piftie de pasare

Se curata pasarea, se parleste la o flacara de aragaz, se spala in mai multe ape, se taie in bucati

3 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne de porc
  • 300g costita afumata
  • 1ceapa mare
  • 2-3cani cu suc de rosii
  • 50ml ulei
  • 2linguri pasta de ardei
  • 2linguri pasta de rosii
  • 100g orez
  • 1varza murata
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • cateva crengute de cimbru
  • verdeata

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure