autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Ingrediente
.1/2 kg carne de vitel, .1/2 kg piept de pui, .foi de vita(circa 45-50), .o cana suc de rosii, .o cescuta de orez, .2 cepe, .patrunjel, .boia, .cimbru, .bors, .foi de dafin, .piper boabe, .sare,piper, .smantana

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se spala orezul si se lasa la inmuiat.

.Frunzele de vita se oparesc in apa si bors.Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-o setrecuratoare la scurs.

Carnea se da prin masina de tocat si se amesteca cu orezul (care a fost scurs de apa)cu ceapa si patrunjelul taiate marunt, cu boiaua si se condimenteaza cu sare si piper.Se amesteca bine cu mana.

Se impacheteaza carnea in frunzele de vita ale caror codite le-am taiat in prealabil .

Pe fundul unei cratite punem foi de vita oparite si apoi sarmalutele in forma de cerc.Printre sarmalute punem cateva crengute de cimbru, cateva foi de dafin si boabe de piper.Acoperim cu frunze de vita oparite.

Se prepara un sos din apa si suc de rosii si se pune peste sarmalute.Se da la foc circa 45 min. dupa care se baga la cuptor.Daca mai este cazul se mai poate adauga apa.

Cand sunt gata fierte se scot din cuptor si se servesc cu muuuuuuuuuulta smantana.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Intr-un vas se pune carnea tocata, se adauga ceapa tocata fin, morcovii rasi prin razatoarea mica,

3 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de stevie (tei, vita, gulie)

Sarmalute in foi de stevie (tei, vita, gulie)

Carnea se toaca (sau folositi carne tocata). Intr-o tigaie mai mare puneti putin ulei si incepeti

34 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 04 iunie 2014

    multumesc Alina Banica!

  • Liliana_Tintareanu

    Liliana_Tintareanu (Maestru bucatar) , 31 mai 2014

    pentru aroma, se pun si cateva frunze de leustean pe fundul cratitei :)

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 17 februarie 2014

    Buneeeeeeeeee...eu am facut pana acum combinatia: pulpa porc piept de pui....am sa incerc si asa....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

      Ce bunatati!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

      Sunt tare gustoase, Medi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Super bune...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Un deliciu! Am invatat de la localnice ca frunzele de struguri negrii sunt cele mai fragede pentru sarmalute.

    • Fara foto

      maria mihalache , 17 iunie 2010

      Lenutica, mie imi plac mai mult cele in foi de varza.Pup!

    • Fara foto

      maria mihalache , 17 iunie 2010

      Ramona, te astept la o portie.

    • Fara foto

      maria mihalache , 17 iunie 2010

      Multumesc,Alina!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Imi plac mai mult ci foi de vita dacat cu varza. Tare frumoase le-ai preparat.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Imi lasã gura apã deja.......

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Arata grozav!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • .1/2 kg carne de vitel
  • .1/2 kg piept de pui
  • .foi de vita(circa 45-50)
  • .o cana suc de rosii
  • .o cescuta de orez
  • .2 cepe
  • .patrunjel
  • .boia
  • .cimbru
  • .bors
  • .foi de dafin
  • .piper boabe
  • .sare,piper
  • .smantana

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

multumesc Alina Banica!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Varza murata cu coasta afumata.