autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Sarmalute in Foi de Vita

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
600 g carne tocata de vita,, 100 g orez,, foi de vita,, 3 cepe,, 2 morcovi,, sare,, piper,, bulion,, ulei de masline,, o legatura de marar si o legatura patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se pune carnea intr-un castron. Se toaca ceapa si morcovul si se amesteca cu carnea, apoi se adauga orezul doua linguri cu ulei de masline, se potriveste cu sare si piper, se pune bulionul si verdeata tocata marunt si se amesteca bine toate ingredientele.

Frunzele daca sunt proaspete se oparesc in bors, se scurg si se lasa la racit. Se ia cate o frunza si putina umplutura si se ruleaza, se astupa la ambele capete formandu-se o sarmaluta.

Dupa ce sunt gata toate, intr-in vas se aseaza sarmalutele se face un sos din bulion sau suc de rosii cu delikat, putin piper si apa si se toarna peste sarmale pana sunt acoperite. Se pun la fiert la foc mic.
Se servesc cu smantana sau iaurt. Fiind un fel de mancare mai dietetic poate fi consumat de cei cu diabet dar atunci se inlocuieste smantana cu iaurtul.

POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in Foi de Vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Oparim frunzele in apa cu sare, in cazul in care nu sunt deja murate. Condimentam carnea cu sare,

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Foile de viţă se opăresc în apă cu sare, până îşi schimbă culoarea, aproximativ

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne tocata de vita,
  • 100 g orez,
  • foi de vita,
  • 3 cepe,
  • 2 morcovi,
  • sare,
  • piper,
  • bulion,
  • ulei de masline,
  • o legatura de marar si o legatura patrunjel

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de curcan