autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Sarmalute in Foi de Vita cu Orez

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
1 kg de foi de vita (50 buc. ), 1 kg orez, 1 ceasca de ceapa tocata, 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura de marar, 1 legatura de patrunjel, 1 1 ceasca de ulei, zeama de la 2-3 lamai, 3 cesti apa, sare,, piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Daca suntem in perioada cand se gasesc frunze de vita proaspete, se spala si se inmoaie pe rand in apa care fierbe. Daca insa folosim frunze din conserva, acestea trebuie fierte cca. 4-5 minute, ca se fragezeasca.

Umplutura se pregateste astfel: in jumatate din ulei si o ceasca de apa se amesteca cele doua feluri de ceapa, orezul spalat in prealabil, verdeata tocata, sarea si piperul, tinandu-se pe foc pana cand inghit toata apa. In foile de vita pregatite se pune cate o lingurita din umplutura, se impacheteaza si se aseaza sarmalele, dupa ce pe fundul oalei s-a asezat fie un gratar, fie cateva foi de vita.

Dupa ce s-au randuit sarmalutele se toarna sosul de rosii, restul de ulei, apa, zeama de lamaie si cateva foi de dafin.

Se fierb la foc mic pana raman numai cu uleiul. Daca orezul nu s-a fiert suficient de bine, se mai adauga putina apa.

Se servesc reci, garnisite cu felii de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in Foi de Vita cu Orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iepure cu masline si sos de rosii

Iepure cu masline si sos de rosii

Legumele se toaca marunt sau se baga la robot separat. Calim usturoiul zdrobit impreuna cu maslinele

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
pui cu masline

pui cu masline

Se ia un pui, se imparte in 8 bucati. eu prefer sa-l fac din pulpe superioare si inferioare si

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cam mult orez...nu cred ca ajung nici cele 50 de frunze...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de foi de vita (50 buc. )
  • 1 kg orez
  • 1 ceasca de ceapa tocata
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 1 ceasca de ulei
  • zeama de la 2-3 lamai
  • 3 cesti apa
  • sare,
  • piper

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Cam mult orez...nu cred ca ajung nici cele 50 de frunze...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ficatei si inimioare de pui cu lamaie