autor:

Iordache_Alina

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmalute in foi de vita cu varza

Autor: Iordache_Alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iordache_Alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 septembrie 2013

Ingrediente
1 kg carne tocata, 30 foi de vita (aproximativ), 1 varza potrivita ca marime, 2 cepe, 2 morcovi, o cana orez, ulei, sare, piper, cimbru, bulion/suc sau zarzavat de rosii, verdeata: patrunjel sau/si marar verde, 4-5 bucatele carne de porc sau sunculita afumata

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput, foile de vita se spala bine dupa care se pun intr-o cratita cu apa adusa la punctul de fierbere (pot fi puse si de la inceput, cand apa este inca rece, nu are foarte mare importanta: eu asa am facut si am obtinut acelasi efect) si se lasa sa fiarba 5-10 minute, dupa care se scot si se lasa la scurs.

Carnea tocata in prealabil (se poate folosi orice fel de carne - eu am folosit carne de mistret amestecata cu putina slanina), se pune intr-un castron si se adauga peste ea ceapa si morcovul tocat marunt sau date prin razatoare, orezul, sarea, piperul, cimbrul si verdeata, si se amesteca bine.

Apoi se vor impacheta sarmalutele: se taie coditele frunzelor de vita si in functie de marimea sarmalutelor pe care dorim sa le obtinem, foile pot fi taiate pe jumatate.

Se pune carnea in mijlocul frunzei si se ruleaza, se impacheteaza sarmalutele.

Inainte sa asezam sarmalele in cratita, se toaca varza, iar jumatata din aceasta cantitate se asaza pe fundul cratitei, uns cu putin ulei. Cu cealalta cantitate se vor acoperi sarmalutele. (se adauga sare dupa gust)

Se vor aseza sarmalele in cratita, se adauga bucatelele de carne sau slanina si cealalta cantitate de varza, peste care de adauga bulionul/sucul de rosii. Se umple cu apa pana se acopera bine sarmalutele si se pun pe foc pana se aduc la punctul de fierbere, dupa care se introduce cratita in cuptorul incins in prealabil.

Se dau la cuptor pt aproximativ 3 ore la foc mediu, verificandu-se periodic.

Pentru a ne da seama daca sunt gata, spre final se poate scoate o sarmaluta pt a gusta daca este facuta.

Sunt foarte bune cu mamaliguta si smantana. Pot fi servite cu ardei iute proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita cu varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Pentru a fierbe sarmalutele am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea acum foarte multi

0 voturi    0 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Pentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea, acum foarte multi

11 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    Foarte bune!

Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata
  • 30 foi de vita (aproximativ)
  • 1 varza potrivita ca marime
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • o cana orez
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • bulion/suc sau zarzavat de rosii
  • verdeata: patrunjel sau/si marar verde
  • 4-5 bucatele carne de porc sau sunculita afumata

Raporteaza reteta

Retete
de Iordache_Alina
Gem de mere

Gem de mere

Se spala merele bine, dupa care se taie in 4, se indeparteaza samburii si se taie apoi in bucati

1 vot    0 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Foarte bune!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor