autor:

Varadi Silvia

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmalute in foi de vita de vie

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Ingrediente
1kg carne tocata-amestec vita si curcan, 2 linguri orez, 2 legaturi ceapa verde, 1 legatura marar verde, 1 legatura patrunjel verde, 2 oua, 1 lingura pesmet, 1 lingura pasta de tomate, foi de vita de vie, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Se spala foile de vita si se oparesc in apa clocotita cu sare 3-4 secunde,apoi se scufunda imediat in apa rece pentru a-si pastra culoare verde. Carnea tocata se amesteca bine cu orezul, ceapa,verdeata, pesmetul,ouale,pasta de tomate si condimentele care va plac.
Se pune cate o lingurita de compozitie in frunza de vita si se ruleaza de la cotor spre varf.Intr-o cratita se pune pe fudul ei cateva frunze de vita,apoi se aseaza sarmalutele in forma circulara.Vasul cu sarmale se umple cu sosul preparat din apa, si pasta de tomate(sau suc de rosii) pana se umple, se condimenteaza dupa gust si se lasa la fiert la foc mic cca 60 minute, se completeaza cu apa daca mai trebuie.Se servesc cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita de vie la Doubletta

Sarmalute in foi de vita de vie la Doubletta

Intr-o oala cu apa cu sare clocotita se oparesc foile de vita de vie si se pun deoparte pe o farfurie

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

Pregatim frunzele de vita de vie asa: intrun cratit punem apa la clocotit si oparim frunzele(se introduc

3 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Foarte aromate si aspectuoase.

  • Fara foto

    Adina , 30 iunie 2010

    O bunatate! Arata asa de bineeeee....Ador sarmalutele!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Imi plac mult ,mult de tot...Sunt delicioase si arata tare bine sarmalutele tale...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Mi-ai facut pofta;n-am facut niciodata,sarmalute in foi de vita,romanesti;m-am obisnuit cu varianta araba;dar sarmalutele tale,felul in care le-ai prezentat,ma "obliga" sa fac.Am salvat reteta si o voi face f.curind;sper sa nu uit sa fac poza.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte gustoase! Am avut si eu facute cu putin timp in urma.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Ce bune sunt, tare frumoase! Si eu am facut, dar cu carne de pasare, nu am descarcat inca pozele.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Vai ce poftã î-mi faci! tare bune mai sunt!!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne tocata-amestec vita si curcan
  • 2 linguri orez
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura pasta de tomate
  • foi de vita de vie
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromate si aspectuoase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Mazare cu carne de curcan