autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmalute in varza creata cu usturoi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2015

Ingrediente
3 capatani varza creata, 1 kg carne tocata (porc + vita), 100 g orez, 1 ceapa, 5 catei usturoi, 200 g kaizer afumat, cimbru, marar verde, pasta de gogosari, 200 ml bulion preparat in casa, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Varza creaţă se curata de eventualele frunze vestede si se scobeste cu cutitul cotorul.

Se opareste apoi în apă clocotită si se desfac frunzele de pe cotor (varza se pune in oala cu cotorul in sus). Frunzele de la exterior se desprind, se scot si se pun pe o farfurie. Se repeta pana cand scoatem toate frunzele.

Se taie cotoarele frunzelor, ca să se niveleze, iar cele mici de la mijloc, le vom toca, nu le vom folosi pentru invelirea sarmalelor.

Carnea se trece de două ori prin maşina de tocat, apoi se căleşte putin, pina isi schimba culoarea, împreună cu ceapa tocata marunt si se potriveşte la gust de sare şi piper. Adaugam putin cimbru si marar tocat, apoi orezul uşor călit în ulei, usturoiul tocat şi se prăjesc aproximativ 3 minute, apoi se omogenizeaza.

Cu umplutura care rezultă ,se umplu frunzele de varză creaţă ca sarmalele.

Foile de varza creata ramase nefolosite si tocate, se aseaza pe fundul cratitei in care vom fierbe sarmalele. Presaram si o lingura cu pasta de gogosari, niste cimbru si feliute de kaizer afumat, iar deasupra lor asezam sarmalutele de varza creata, in straturi.

Deasupra mai punem un strat de varza tocata si niste pasta de gogosari, apoi completam cu apa atat cat sa acopere toate sarmalele.

Se fierb la foc mediu,cam o ora, apoi adaugam bulionul si mai lasam sa fiarba cam 15-20 de minute.

Se servesc calde, cu sau fara smantana, dupa preferinta fiecareia.



Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/09/sarmalute-in-varza-creata-cu-usturoi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in varza creata cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Toba de pasare

Toba de pasare

Dezosam pulpa si pieptul de pasare si le taiem in fasii lungi si subtiri. Presaram boia, busuioc,

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Cozonaci cu nuca - reteta buna

Cozonaci cu nuca - reteta buna

Cozonacul obtinut cu ingredientele de mai sus nu este prea aromat sau prea dulce, dar se simte gustul

3 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    alona (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2015

    Esti o maestra Sidy draga. Imi lasa gura apa numai privind poza ...din pacate nu mananc carne ☺ Sa ai o saptamana placuta impreuna cu toata familia !

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 3 capatani varza creata
  • 1 kg carne tocata (porc + vita)
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 200 g kaizer afumat
  • cimbru
  • marar verde
  • pasta de gogosari
  • 200 ml bulion preparat in casa
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Fara foto

alona (Chef de cuisine)

Esti o maestra Sidy draga. Imi lasa gura apa numai privind poza ...din pacate nu mananc carne ☺ Sa ai o saptamana placuta impreuna cu toata familia !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Tochitura de porc cu sos de vin