autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmalute in varza creata cu usturoi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2015

Ingrediente
3 capatani varza creata, 1 kg carne tocata (porc + vita), 100 g orez, 1 ceapa, 5 catei usturoi, 200 g kaizer afumat, cimbru, marar verde, pasta de gogosari, 200 ml bulion preparat in casa, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Varza creaţă se curata de eventualele frunze vestede si se scobeste cu cutitul cotorul.
Se opareste apoi în apă clocotită si se desfac frunzele de pe cotor (varza se pune in oala cu cotorul in sus). Frunzele de la exterior se desprind, se scot si se pun pe o farfurie. Se repeta pana cand scoatem toate frunzele.
Se taie cotoarele frunzelor, ca să se niveleze, iar cele mici de la mijloc, le vom toca, nu le vom folosi pentru invelirea sarmalelor.
Carnea se trece de două ori prin maşina de tocat, apoi se căleşte putin, pina isi schimba culoarea, împreună cu ceapa tocata marunt si se potriveşte la gust de sare şi piper. Adaugam putin cimbru si marar tocat, apoi orezul uşor călit în ulei, usturoiul tocat şi se prăjesc aproximativ 3 minute, apoi se omogenizeaza.
Cu umplutura care rezultă ,se umplu frunzele de varză creaţă ca sarmalele.
Foile de varza creata ramase nefolosite si tocate, se aseaza pe fundul cratitei in care vom fierbe sarmalele. Presaram si o lingura cu pasta de gogosari, niste cimbru si feliute de kaizer afumat, iar deasupra lor asezam sarmalutele de varza creata, in straturi.
Deasupra mai punem un strat de varza tocata si niste pasta de gogosari, apoi completam cu apa atat cat sa acopere toate sarmalele.
Se fierb la foc mediu,cam o ora, apoi adaugam bulionul si mai lasam sa fiarba cam 15-20 de minute.
Se servesc calde, cu sau fara smantana, dupa preferinta fiecareia.

Pofta mare sa aveti !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/09/sarmalute-in-varza-creata-cu-usturoi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in varza creata cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

  • 1 comentariu

  • alona (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2015

    Esti o maestra Sidy draga. Imi lasa gura apa numai privind poza ...din pacate nu mananc carne ☺ Sa ai o saptamana placuta impreuna cu toata familia !

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 3 capatani varza creata
  • 1 kg carne tocata (porc + vita)
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 200 g kaizer afumat
  • cimbru
  • marar verde
  • pasta de gogosari
  • 200 ml bulion preparat in casa
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

alona (Chef de cuisine)

Esti o maestra Sidy draga. Imi lasa gura apa numai privind poza ...din pacate nu mananc carne ☺ Sa ai o saptamana placuta impreuna cu toata familia !

Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Fursecuri fragede