autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Savarina

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 mai 2009

Ingrediente
Blatul:, 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri gris, 6 linguri ulei, 2 linguri faina, 1 plic praf de copt, Siropul:, 150g zahar, 400 ml apa, 2 plicuri zahar vanilat, esenta de vanilie, coaja de lamaie, gem, frisca, fructe confiate sau din dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Galbenusurile se bat cu zaharul pana acesta se topeste,se adauga grisul, faina,praful de copt,uleiul si abusurile batute spuma. Se asaza in tava mare unsa cu margarina, tapetata cu faina si se da la copt in cuptorul incins. Nu trebuie sa se rumeneascca.
Se fierbe siropul din ingredientele de mai sus, se lasa la racit,se insiropeaza prajitura. Se intinde gemul peste blat. Se portioneaza si se orneaza cu frisca si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarina cu galzura de ciocolata

Savarina cu galzura de ciocolata

Bati albusurile spuma cu sarea, pui zaharul 200g apoi galebunusrile, pui faina, praful de copt, margarina

12 voturi    9 comentarii
30 min
Prajituri
Savarina neagra, readaptata

Savarina neagra, readaptata

Am taiat bucata de cozonac dupa a mea dorinta, dar nu mult mai mare decat o prajitura obisniuta,

7 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cely , 09 iunie 2009

    Da si noi mai faceam asa. Cu atata drag ne aminim de cele facute de bunica sau de mama pe vremuri

  • Fara foto

    mariana bota (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Cand eram tanara am mancat savarina facuta la cofetarie si era insiropata cu sirop care continea rom sau esenta de rom si era foarte buna.Bunica mea facea savarina din cozonacul care ramanea la Craciun sau la Paste si care se usca putin,il taia in 3-4 pe orizontala il insiropa bine ungea fiecare felie cu gem si imbraca totul in frisca,era ca un tort si apoi taia felii pe care mai punea frisca.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri gris
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Siropul:
  • 150g zahar
  • 400 ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • gem
  • frisca
  • fructe confiate sau din dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Cely

Da si noi mai faceam asa. Cu atata drag ne aminim de cele facute de bunica sau de mama pe vremuri

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu silvoita