autor:

gheli1

» » Aluaturi si Foietaje

Savarina

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 02 aprilie 2012

Ingrediente
aluat:, 250 gr faina, 10 gr drojdie, 1 lingurita sare, 2 lingurite zahar, 2 oua, 1 galbenus, 80 gr lapte, 75 gr unt, , sirop:, 500 ml apa, 350 gr zahar, 50 ml rom negru, marmelada de caise pentru suprafata, , pentru servit:, frisca batuta si fructe diverse

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incalzim foarte putin laptele si amestecam cu drojdia, adaugam ouale, sarea si zaharul, batem in robot impreuna cu faina destul timp, adaugand untul in bucati moi dar nu topite.

Cand se desprinde aluatul de pe peretii vasului il acoperim cu un prosop 60 minute sa creasca in loc caldut.

Cand aluatul s-a dublat in cantitate se pune in forma de chec (rotunda) pe care am uns-o cu unt si tapetat cu faina, pana la jumatatea formei. Lasam la crescut inca 30 de minute.

Dam pe cuptor (dupa ce s-a dublat marimea) de 180 de grade, 30 de minute.

Lasam sa se raceasca dupa ce l-am scos din forma si facem pe partea inferiora 4-5 gauri mici cu varful cutitului.

Intr-o cratita cu dimensiuni mai mari decat forma in care s-a copt savarina se prepara siropul din toate ingredientele mentionate mai sus.

Cum da in clocot stingem focul si introducem savarina in siropul fiert luand cu lingura sirop din oala si stropind toata suprafata savarinei.

Cand s-a umezit suficient (va avea infatisearea unui burete) o punem pe un platou rotund ungem suprafata cu marmelada de caise pe care inainte de folosire o dam putin pe foc cu putina apa sa se faca mai lichida.

Se serveste cu frisca batuta cu zahar (dupa gustul fiecaruia) si cu fructe de jur imprejur.

P.S. Se pot coace in forme individuale de o portie sau asa cum am facut eu in fotografie, o forma mare si se taie felii pentru servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Savarina de la ea de acasa

Savarina de la ea de acasa

1. Intr-un lighenus se pune faina si drojdia care se dizolva in putina apa calduta(eu am pus 2-3

12 voturi    3 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Savarina cu galzura de ciocolata

Savarina cu galzura de ciocolata

Bati albusurile spuma cu sarea, pui zaharul 200g apoi galebunusrile, pui faina, praful de copt, margarina

12 voturi    9 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 250 gr faina
  • 10 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 80 gr lapte
  • 75 gr unt
  • sirop:
  • 500 ml apa
  • 350 gr zahar
  • 50 ml rom negru
  • marmelada de caise pentru suprafata
  • pentru servit:
  • frisca batuta si fructe diverse

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Mini tarte cu cremã de urdã si scortisoarã