Incalzim foarte putin laptele si amestecam cu drojdia, adaugam ouale, sarea si zaharul, batem in robot impreuna cu faina destul timp, adaugand untul in bucati moi dar nu topite.
Cand se desprinde aluatul de pe peretii vasului il acoperim cu un prosop 60 minute sa creasca in loc caldut.
Cand aluatul s-a dublat in cantitate se pune in forma de chec (rotunda) pe care am uns-o cu unt si tapetat cu faina, pana la jumatatea formei. Lasam la crescut inca 30 de minute.
Dam pe cuptor (dupa ce s-a dublat marimea) de 180 de grade, 30 de minute.
Lasam sa se raceasca dupa ce l-am scos din forma si facem pe partea inferiora 4-5 gauri mici cu varful cutitului.
Intr-o cratita cu dimensiuni mai mari decat forma in care s-a copt savarina se prepara siropul din toate ingredientele mentionate mai sus.
Cum da in clocot stingem focul si introducem savarina in siropul fiert luand cu lingura sirop din oala si stropind toata suprafata savarinei.
Cand s-a umezit suficient (va avea infatisearea unui burete) o punem pe un platou rotund ungem suprafata cu marmelada de caise pe care inainte de folosire o dam putin pe foc cu putina apa sa se faca mai lichida.
Se serveste cu frisca batuta cu zahar (dupa gustul fiecaruia) si cu fructe de jur imprejur.
P.S. Se pot coace in forme individuale de o portie sau asa cum am facut eu in fotografie, o forma mare si se taie felii pentru servire.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii