autor:

Viviana

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Savarina cu galzura de ciocolata

Autor: Viviana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Viviana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
4 oua, 200 g zahar + 3 ling de zahar, 1 praf de copt, 3 linguri margarina, 400 g faina, 100 ml lapte, 400 ml de compot, 5 linguri lichior de fructe, un varf de cutit de sare, 1 plic frisca vegetala, un plic glazura ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Bati albusurile spuma cu sarea, pui zaharul 200g apoi galebunusrile, pui faina, praful de copt, margarina topita si laptele. Torni copmpozitia intr-o forma de savarina unsa cu ulei si o coci la foc potrivit (prima la 150 grade si dupa micsorezi la 100 grade). Intre timp, pui la fiert zeama de compot cu 3 linguri de zahar si cand s-a format un sirop il dai deoparte si adugi lichiorul. Scoti prajitura, tai partea de sus si insiropezi bine ambele parti dupa care umpli cu frisca(abia dupa ce s-a racit blatul). Deasupra torni glazura si lasi prajitura la rece. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina cu galzura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu bezea

Prajitura cu bezea

Aluat Galbenusurile se freaca cu zaharul si cacao ,pana se face ca o crema , treptat se adauga

4 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Prajituri
Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Batem bine cele trei oua cu cana de zahar pana se face ca o crema spumoasa, dupa care se adauga coaja

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Ce guguluf frumos!

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

    Excelenta, am sa incerc si eu. Pana acum am facut numai savarina clasica.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Delicioasa.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Un deliciu trebuie sa fie.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Arata extraordinar!Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Super arata,cred ca este exceptionala la gust,felicitari.

    • Fara foto

      ramona cerasela (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009

      Adevaratul aluat de savarina este un aluat dospit, cu putine oua, foarte spornic. Sirop, frisca si jeleu sau dulceata de trandafir e tot ce ne mai trebuie. Poate tocmai datorita simplitatii sale este atit de savuroasa.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009

      Ce super arata. Sunt sigura ca e f. buna daca e facuta acasa. Si de la cofetarie e buna, dar acasa ai de toate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar + 3 ling de zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri margarina
  • 400 g faina
  • 100 ml lapte
  • 400 ml de compot
  • 5 linguri lichior de fructe
  • un varf de cutit de sare
  • 1 plic frisca vegetala
  • un plic glazura ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Viviana
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Intr-un bol se pune laptele praf,cacao si margarina. Se amesteca bine iar aparte,intr-un ibric pe

47 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
TIRAMISU

TIRAMISU

Separi galbenusurile de albusuri un albus il pastrezi celelate 2 nu-ti trebuiesc. Freci cu mixerul

82 voturi    10 comentarii
30 min
Torturi
Granita de capsuni

Granita de capsuni

Capsunile spalate si taiate in patru se pun in blender cu toate ingredientele de mai sus. Dupa ce

6 voturi    10 comentarii
10 min
Spume si creme dulci

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pasca - reteta casei