Se mixeaza oul cu drojdia,sarea,uleiul si laptele caldut apoi se adauga faina,pana se obtine un aluat moale,care curge.Se acopra vasul si se lasa la un loc cald sa creasca ,pana isi dubleaza volumul.
2.Se ung formele cu ulei apoi se umplu cu aluatul crescut,se mai lasa cateva minute pana mai cresc putin apoi se dau la cuptor,pentru cca.20 de minute,la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.Se lasa se rumeneasca usor ,apoi se scot din forme,cat sunt calde si se lasa sa se raceasca.
3.Se dau in cateva clocote apa si zaharul,pana se dizolva si se leaga putin zaharul,apoi se adauga esenta .Se lasa sa se raceasca putin.
4.Savarinele reci se taie in partea superioara,facand un capacel pe care nu il desprindem de tot,apoi se insiropeaza cu sirop caldut,se decoreaza cu frisca si feliute subtiri de portocala sau kiwi(sau cu orice fruct dorim).Capacelele se ung cu dulceata.Se dau putin la rece.
Pofta buna!00

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii