autor:

anuta

» » Prajituri

Savarine cu aluat dospit si fructe exotice

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 februarie 2016

Ingrediente
250 g faina,un ou,un praf de sare, lingura de zahar,30 g drojdie proaspata,200 ml lapte caldut,30 ml ulei,ulei pentru uns formele, sirop400 ml apa,300 g zahar,esenta de rom, ornare500 ml frisca lichida Hulala,2 kiwi,2 portocale,dulceata

Dificultate: Medie Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu drojdia,sarea,uleiul si laptele caldut apoi se adauga faina,pana se obtine un aluat moale,care curge.Se acopra vasul si se lasa la un loc cald sa creasca ,pana isi dubleaza volumul.
2.Se ung formele cu ulei apoi se umplu cu aluatul crescut,se mai lasa cateva minute pana mai cresc putin apoi se dau la cuptor,pentru cca.20 de minute,la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.Se lasa se rumeneasca usor ,apoi se scot din forme,cat sunt calde si se lasa sa se raceasca.
3.Se dau in cateva clocote apa si zaharul,pana se dizolva si se leaga putin zaharul,apoi se adauga esenta .Se lasa sa se raceasca putin.
4.Savarinele reci se taie in partea superioara,facand un capacel pe care nu il desprindem de tot,apoi se insiropeaza cu sirop caldut,se decoreaza cu frisca si feliute subtiri de portocala sau kiwi(sau cu orice fruct dorim).Capacelele se ung cu dulceata.Se dau putin la rece.
Pofta buna!00
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu aluat dospit si fructe exotice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura dulsineea

Prajitura dulsineea

Foi: Margarina, mierea si zaharul se pun pe foc si se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul complet

12 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Tarta rustica cu prune

Tarta rustica cu prune

Inca de cand au aparut prunele le-am dat tarcoale, cautand reteta perfecta. Am tot ales pana am cules...

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina,un ou,un praf de sare, lingura de zahar,30 g drojdie proaspata,200 ml lapte caldut,30 ml ulei,ulei pentru uns formele
  • sirop400 ml apa,300 g zahar,esenta de rom
  • ornare500 ml frisca lichida Hulala,2 kiwi,2 portocale,dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu branza si visine Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la framboise Choux a la framboise

Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi si crema de caise