autor:

kok miori

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sbiha-vinata in sos de rosii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 11 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 11 decembrie 2010

Ingrediente
12 rosii mari, 1vinata mijlocie nu prea groasa, 10 catei de usturoi, 1ardei iute, ulei ptr prajit, sare ,piper la gust, sare groasa de bucatarie, putin zahar

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

14 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie adinca ptr prajit se pune ulei sa acopere fundul tigaii bine si se pune pe foc sa se incinga.
Se taie rosiile in sferturi si se pun in uleiul fierbinte si se presoara putina sare groasa peste ele .Sarea le ajuta sa scoata sucul.Se acopera cu un capac si se face focul potrivit.Se adauga ardeiul iute taiat si usturoiul catei si se amesteca putin si se adauga putin zahar.Zaharul ajuta sa scoata acreala din rosii.
Vinata cu coaja se spala si se taie felii de 1,5cm si se sareaza feliile sa scoata amareala din ele.
Se incinge ulei in alta tigaie se clatesc feliile de vinata si se usuca cu hirtie absorbanta si se prajesc in uleiul fierbinte pina se rumenesc.
Rosiile trebuie sa fiarba 20 de minute dupa care se adauga vinetele deasupra intr-un singur strat si se mai lasa sa fiarba la foc mic 10 minute.
Este bine de servit calduta cu piine alba de casa care sa absoarba sosul.Este usor de facut si foarte gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sbiha-vinata in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pane

Vinete pane

Se curata vinetele de coaja si se taie pe lung in felii foarte subtiri de grosimea unei jumatati

6 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi, impanati

Cartofi noi, impanati

Curatam cartofii de coaja si ii crestam pe orizontala( ca pe acordeon) lasand baza intact. Taiem

16 voturi    22 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

    Bună reţetă, sănătoasă. În ce ţară trăieşti? Că văd reţete orientale.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

14 voturi

Ingrediente

  • 12 rosii mari
  • 1vinata mijlocie nu prea groasa
  • 10 catei de usturoi
  • 1ardei iute
  • ulei ptr prajit
  • sare ,piper la gust
  • sare groasa de bucatarie
  • putin zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adelina Damian-Fekete

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Bună reţetă, sănătoasă. În ce ţară trăieşti? Că văd reţete orientale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca