Sbiha-vinata in sos de rosii

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Sbiha-vinata in sos de rosii

Ingrediente

  • 12 rosii mari
  • 1vinata mijlocie nu prea groasa
  • 10 catei de usturoi
  • 1ardei iute
  • ulei ptr prajit
  • sare ,piper la gust
  • sare groasa de bucatarie
  • putin zahar

Mod de preparare

Intr-o tigaie adinca ptr prajit se pune ulei sa acopere fundul tigaii bine si se pune pe foc sa se incinga.

Se taie rosiile in sferturi si se pun in uleiul fierbinte si se presoara putina sare groasa peste ele .Sarea le ajuta sa scoata sucul.Se acopera cu un capac si se face focul potrivit.Se adauga ardeiul iute taiat si usturoiul catei si se amesteca putin si se adauga putin zahar.Zaharul ajuta sa scoata acreala din rosii.

Vinata cu coaja se spala si se taie felii de 1,5cm si se sareaza feliile sa scoata amareala din ele.

Se incinge ulei in alta tigaie se clatesc feliile de vinata si se usuca cu hirtie absorbanta si se prajesc in uleiul fierbinte pina se rumenesc.

Rosiile trebuie sa fiarba 20 de minute dupa care se adauga vinetele deasupra intr-un singur strat si se mai lasa sa fiarba la foc mic 10 minute.

Este bine de servit calduta cu piine alba de casa care sa absoarba sosul.Este usor de facut si foarte gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc