autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Retete de post

Scoici cu sos de rosii si ierburi

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2009

Ingrediente
pentru sos:, 100 ml ulei de masline, 2 catei de usturoi feliati, o lingura coriandru, 500 g rosii coapte, 3 linguri otet de vin rosu, cite o lingura de : busuioc, coriandru si patrunjel tocate, pentru scoici:, 12 scoici mari( fara cochilii), o lingurita ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru sos, se incalzeste uleiu, usturoiul si semintele de coriadru intr-o tigaie apoi se dau deoparte. Se cresteaza cite o cruce mica pe fundul fiecarei rosii si pune-le intr-un castron mare. se toarna un ibric cu apa fierbinte si lasa-le timp de 15 sec. Se scurg bine si racoreste-le sub un jet de apa rece. Se curata rosiile de coja, se taie jumatati, se indeparteaza semintele si se toaca marunt pulpa. Se pun intr-un castron si asezoneaza cu sare si piper. Se adauga otetul, uleiul si ierburile, apoi lasa deoparte 20 min pina aromele se amesteca.
Pentru scoici , se incalzeste o tigaie foarte tare apoi se pun scoicile cu un strop de ulei de masline si se lasa cite un min pe fiecare parte pina se caramelizeaza usor. Se pune o lingura din sosul cu rosii pe cite o farfurie iar deasupra cite 3 scoici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu sos de rosii si ierburi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Chec de post

Chec de post

Un desert bun ,ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai. Punem intr-un castron

53 voturi    3 comentarii
50 min
Retete de post
Mucenici umpluti de post

Mucenici umpluti de post

Se amesteca intr-un vas mic maiaua cu 1 lingura de zahar pana devine o pasta. Intr-un vas se pune

4 voturi    1 comentariu
3h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Nu am pregatit niciodata dar voi incerca si eu ...

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru sos:
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi feliati
  • o lingura coriandru
  • 500 g rosii coapte
  • 3 linguri otet de vin rosu
  • cite o lingura de : busuioc
  • coriandru si patrunjel tocate
  • pentru scoici:
  • 12 scoici mari( fara cochilii)
  • o lingurita ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am pregatit niciodata dar voi incerca si eu ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Galuste cu prune