autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Retete de post

Scoici cu sos de rosii si ierburi

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2009

Ingrediente
pentru sos:, 100 ml ulei de masline, 2 catei de usturoi feliati, o lingura coriandru, 500 g rosii coapte, 3 linguri otet de vin rosu, cite o lingura de : busuioc, coriandru si patrunjel tocate, pentru scoici:, 12 scoici mari( fara cochilii), o lingurita ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru sos, se incalzeste uleiu, usturoiul si semintele de coriadru intr-o tigaie apoi se dau deoparte. Se cresteaza cite o cruce mica pe fundul fiecarei rosii si pune-le intr-un castron mare. se toarna un ibric cu apa fierbinte si lasa-le timp de 15 sec. Se scurg bine si racoreste-le sub un jet de apa rece. Se curata rosiile de coja, se taie jumatati, se indeparteaza semintele si se toaca marunt pulpa. Se pun intr-un castron si asezoneaza cu sare si piper. Se adauga otetul, uleiul si ierburile, apoi lasa deoparte 20 min pina aromele se amesteca.
Pentru scoici , se incalzeste o tigaie foarte tare apoi se pun scoicile cu un strop de ulei de masline si se lasa cite un min pe fiecare parte pina se caramelizeaza usor. Se pune o lingura din sosul cu rosii pe cite o farfurie iar deasupra cite 3 scoici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu sos de rosii si ierburi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Lasagna cu ciuperci si legume

Lasagna cu ciuperci si legume

Toate legumele curatate, spalate, taiate cubulete, ciupercile feliate, se calesc intr-un vas cu ulei

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Cartofi zdrobiți cu spanac

Cartofi zdrobiți cu spanac

Cartofii se pun la fiert în coajă. Se fierb 15 minute de când începe apa să clocotească. Când

4 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Nu am pregatit niciodata dar voi incerca si eu ...

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru sos:
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi feliati
  • o lingura coriandru
  • 500 g rosii coapte
  • 3 linguri otet de vin rosu
  • cite o lingura de : busuioc
  • coriandru si patrunjel tocate
  • pentru scoici:
  • 12 scoici mari( fara cochilii)
  • o lingurita ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am pregatit niciodata dar voi incerca si eu ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Dovlecel pane de post