autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Retete de post

Scoici cu sos de rosii si ierburi

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2009

Ingrediente
pentru sos:, 100 ml ulei de masline, 2 catei de usturoi feliati, o lingura coriandru, 500 g rosii coapte, 3 linguri otet de vin rosu, cite o lingura de : busuioc, coriandru si patrunjel tocate, pentru scoici:, 12 scoici mari( fara cochilii), o lingurita ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru sos, se incalzeste uleiu, usturoiul si semintele de coriadru intr-o tigaie apoi se dau deoparte. Se cresteaza cite o cruce mica pe fundul fiecarei rosii si pune-le intr-un castron mare. se toarna un ibric cu apa fierbinte si lasa-le timp de 15 sec. Se scurg bine si racoreste-le sub un jet de apa rece. Se curata rosiile de coja, se taie jumatati, se indeparteaza semintele si se toaca marunt pulpa. Se pun intr-un castron si asezoneaza cu sare si piper. Se adauga otetul, uleiul si ierburile, apoi lasa deoparte 20 min pina aromele se amesteca.
Pentru scoici , se incalzeste o tigaie foarte tare apoi se pun scoicile cu un strop de ulei de masline si se lasa cite un min pe fiecare parte pina se caramelizeaza usor. Se pune o lingura din sosul cu rosii pe cite o farfurie iar deasupra cite 3 scoici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu sos de rosii si ierburi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Supa crema de linte-specifica tarilor arabe

Supa crema de linte-specifica tarilor arabe

: Lintea se curata si se spala. Intr-o cratita antiaderenta se prajeste ceapa in ulei de masline.

23 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Crumble cu varza

Crumble cu varza

1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie. 2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 3. Tocam

2 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Nu am pregatit niciodata dar voi incerca si eu ...

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru sos:
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi feliati
  • o lingura coriandru
  • 500 g rosii coapte
  • 3 linguri otet de vin rosu
  • cite o lingura de : busuioc
  • coriandru si patrunjel tocate
  • pentru scoici:
  • 12 scoici mari( fara cochilii)
  • o lingurita ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am pregatit niciodata dar voi incerca si eu ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Tarte cu dovleac si gutuie caramelizate (de post)