Intr-o oala se pun vinul si scoicile, la foc viu, iar in 5 minute scoicile se vor deschide. Le scurgem si le rezervam la cald, iar in lichidul ramas adaugam untul si esalotele tocate si le fierbem, la foc moderat, pina cantitatea de lichid se reduce si esalotele sint gatite. In acest moment luam de pe foc oala si adaugam smintina, brinza, patrunjelul. Amestecam bine, pina la dizolvarea emmentaler-ului in masa lichida si asezonam cu piper.
Cu o lingurita, strecuram acest amestec prin deschizatura fiecarei scoici si le umplem astfel pe toate, depozitindu-le intr-un vas termorezistent. Dam vasul la cuptorul incalzit la 180 grade, functia grill, timp de 1-2 minute, nu mai mult, pentru a evita consistenta "de cauciuc" a scoicilor supra-gatite. Vom obtine scoici frumoas rumenite si plutind intr-un sos delicios,pe care va invit sa le serviti calde, cu bagheta sau cu cartofi pai (facuti la cuptor,nu prajiti!).
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii