Intr-o oala se pun vinul si scoicile, la foc viu, iar in 5 minute scoicile se vor deschide. Le scurgem si le rezervam la cald, iar in lichidul ramas adaugam untul si esalotele tocate si le fierbem, la foc moderat, pina cantitatea de lichid se reduce si esalotele sint gatite. In acest moment luam de pe foc oala si adaugam smintina, brinza, patrunjelul. Amestecam bine, pina la dizolvarea emmentaler-ului in masa lichida si asezonam cu piper.
Cu o lingurita, strecuram acest amestec prin deschizatura fiecarei scoici si le umplem astfel pe toate, depozitindu-le intr-un vas termorezistent. Dam vasul la cuptorul incalzit la 180 grade, functia grill, timp de 1-2 minute, nu mai mult, pentru a evita consistenta "de cauciuc" a scoicilor supra-gatite. Vom obtine scoici frumoas rumenite si plutind intr-un sos delicios,pe care va invit sa le serviti calde, cu bagheta sau cu cartofi pai (facuti la cuptor,nu prajiti!).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii