autor:

simonahaliga

» » Mancaruri cu peste

Scoici de mare cu Emmentaler

Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 26 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 26 septembrie 2011

Ingrediente
2 duzini(2x12)scoici "amandes de mer",, 200 ml vin alb,, 3 esalote tocate marunt,, 50 grame unt,, 150 grame smintina(15% grasime am folosit eu),, 100 grame emmentaler ras pe razatoarea mica,, 2 linguri de patrunjel verde tocat,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se pun vinul si scoicile, la foc viu, iar in 5 minute scoicile se vor deschide. Le scurgem si le rezervam la cald, iar in lichidul ramas adaugam untul si esalotele tocate si le fierbem, la foc moderat, pina cantitatea de lichid se reduce si esalotele sint gatite. In acest moment luam de pe foc oala si adaugam smintina, brinza, patrunjelul. Amestecam bine, pina la dizolvarea emmentaler-ului in masa lichida si asezonam cu piper.

Cu o lingurita, strecuram acest amestec prin deschizatura fiecarei scoici si le umplem astfel pe toate, depozitindu-le intr-un vas termorezistent. Dam vasul la cuptorul incalzit la 180 grade, functia grill, timp de 1-2 minute, nu mai mult, pentru a evita consistenta "de cauciuc" a scoicilor supra-gatite. Vom obtine scoici frumoas rumenite si plutind intr-un sos delicios,pe care va invit sa le serviti calde, cu bagheta sau cu cartofi pai (facuti la cuptor,nu prajiti!).
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici de mare cu Emmentaler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti cu sos

Creveti cu sos

Crevetii i-am oparit putin pentru ca erau inghetati si nu am avut rabdare sa ii lasam la dezghetat,

7 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Crap la cuptor pe pat de cartofi

Crap la cuptor pe pat de cartofi

Crapul romanesc de tip oglinda este mai dulce si mai gustos decit cel cu multi solzi. Chiar daca

13 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2012

    Vai, cum arata de bine! Mie-mi plac foarte mult fructele de mare, si, in combinatia asta cred ca sunt delicioase aceste scoici!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 duzini(2x12)scoici "amandes de mer",
  • 200 ml vin alb,
  • 3 esalote tocate marunt,
  • 50 grame unt,
  • 150 grame smintina(15% grasime am folosit eu),
  • 100 grame emmentaler ras pe razatoarea mica,
  • 2 linguri de patrunjel verde tocat,
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de simonahaliga
Smochine in sirop de vin rosu

Smochine in sirop de vin rosu

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Midii cu sos curry

Midii cu sos curry

Intr-o oala inalta (in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata

0 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Clafoutis cu smochine

Clafoutis cu smochine

Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se aseaza in ea smochinele taiate, asa cum va doriti.

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Maria Markov

Maria Markov (Chef de cuisine)

Vai, cum arata de bine! Mie-mi plac foarte mult fructele de mare, si, in combinatia asta cred ca sunt delicioase aceste scoici!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
peste la cuptor