autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

scordolea cu cartofi

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
500 g cartofi, 150 g ulei, 1-2 capatani de usturoi, 1 lingurita zeama de lamaie, 1/2 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se fierb cu apa sarata, apoi se paseaza inca fierbinti.
Usturoiul se curata, se spala, se piseaza foarte fin si se freaca cu sare , ulei si zeama de lamaie ca la maioneza.
Se amesteca usturoiul cu cartofii pasati si se mai subtiaza cu zeama din care au fiert cartofii.Se serveste cu ciuperci fripte la teflon
Daca ti-a placut reteta noastra "scordolea cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Imi place ...

  • silviana maftei

    silviana maftei (Chef de cuisine) , 18 iunie 2008

    mi-se pare incompleta reteta reteta de SCORDOLEA pe care o stiu eu este compusa din urmatoarele ingrediente:50 g nuci,2 cartofi mari,1/2 capatana de usturoi,1/2 ceasca ulei,sare,1 lingurita otet cartofii se fierb se curata de coaja,se zdrobesc,se adauga sarea,se amesteca cu uleiul turnat treptat, nucile curatate,pisate,usturoiul pisat,bine,otet sau se pot inlocui cartofii cu miez de paine alba muiat in apa si stors se serveste alaturi de legume fierte, peste rasol,raci.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 150 g ulei
  • 1-2 capatani de usturoi
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa-crema cu sfecla si dovleac