autor:

Carmyna

» » Retete de post

Scovergi

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Ingrediente
500 g de faina, 25 g drojdie, 1 lingurita zahar, 200 ml apa calduta, 1/2 lingurita sare, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu sarea, drojdia se freaca intr-o canita cu zaharul si se adauga in faina. Putin cate putin adaugam si apa calduta pentru a obtine o coca potrivita. Lasam coca la dospit in jur de 30 min. Se intinde sub forma de foaie groasa de cca 1 cm, se taie cu o forma rotunda pentru o obtine niste mini lipiute si se prajesc in ulei, se scurg bine si se servesc dupa gust cu zahar sau branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Scovergi

Scovergi

Drojdia se pune la inmuiat in putina apa calduta. Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura

23 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Scovergi din Lunca Dunarii

Scovergi din Lunca Dunarii

Coca se face ca la paine. Dizolva drojdia si zaharul in 100 ml apa. * Amesteca faina, apa,

21 voturi    13 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Monica , 16 martie 2015

    Spor la treaba :)

  • Fara foto

    Denisa Rebeca , 13 martie 2015

    vreau si eu

  • Fara foto

    Vasile Si Emanuela Jurcoi , 27 octombrie 2013

    foarte bune

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Ce bune!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Ce apetisante sunt! Nu am mancat niciodata. Cred ca sunt un fel de gogosi.

    • Fara foto

      Adina , 27 aprilie 2010

      Mi-am amintit de copilarie! Ce mai mancam cand eram la mama acasa!!! Bunnnnne! Foarte bune

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      ce bune sunt....ca acasa!salvat

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Foarte bune! Salvat reteta!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Au devenit o curiozitate scovergile in zilele noastre. Cand eram eu copil se faceau mai tot timpul scovergi in casa. Imi face placere sa le revad si chiar am sa le pregatesc.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Chiar mie dor de niste scovergi!

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Simplu si bun...

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Intradevar sunt foarte bune :). Sunt preferatele mamei mele, pentru ea le-am facut.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Ce bunatate,nu am mai mancat de mult.............

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      sunt foarte bune ,eu le manc cu gem sau cu usturoi,in vacanta cand merge-ti in viena sigur o sa vede-ti aceste scovergi cu usturoi si chiar stai la coada sa le cumperi

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Sunt delicioase...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Wow...aceasta reteta chiar ca imi adauce aminte de vacantele din copilarie...bunicii mei faceau mereu cand veneam la ei in vacanta si imi placeau la nebunie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 500 g de faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

3 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

15 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Negresa de post