autor:

Carmyna

» » Retete de post

Scovergi

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Ingrediente
500 g de faina, 25 g drojdie, 1 lingurita zahar, 200 ml apa calduta, 1/2 lingurita sare, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu sarea, drojdia se freaca intr-o canita cu zaharul si se adauga in faina. Putin cate putin adaugam si apa calduta pentru a obtine o coca potrivita. Lasam coca la dospit in jur de 30 min. Se intinde sub forma de foaie groasa de cca 1 cm, se taie cu o forma rotunda pentru o obtine niste mini lipiute si se prajesc in ulei, se scurg bine si se servesc dupa gust cu zahar sau branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Scovergi din Lunca Dunarii

Scovergi din Lunca Dunarii

Coca se face ca la paine. Dizolva drojdia si zaharul in 100 ml apa. * Amesteca faina, apa,

21 voturi    13 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Drojdia si zaharul se dizolva in laptele cald si se acopera sa stea la caldura 5-10 minute. Cartofii

13 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    G. Nita , 17 februarie 2019

    foarte bune

  • Fara foto

    Carmen Monica , 16 martie 2015

    Spor la treaba :)

  • Fara foto

    Denisa Rebeca , 13 martie 2015

    vreau si eu

    • Fara foto

      Vasile Si Emanuela Jurcoi , 27 octombrie 2013

      foarte bune

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Ce bune!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Ce apetisante sunt! Nu am mancat niciodata. Cred ca sunt un fel de gogosi.

    • Fara foto

      Adina , 27 aprilie 2010

      Mi-am amintit de copilarie! Ce mai mancam cand eram la mama acasa!!! Bunnnnne! Foarte bune

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      ce bune sunt....ca acasa!salvat

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Foarte bune! Salvat reteta!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Au devenit o curiozitate scovergile in zilele noastre. Cand eram eu copil se faceau mai tot timpul scovergi in casa. Imi face placere sa le revad si chiar am sa le pregatesc.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Chiar mie dor de niste scovergi!

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Simplu si bun...

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Intradevar sunt foarte bune :). Sunt preferatele mamei mele, pentru ea le-am facut.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Ce bunatate,nu am mai mancat de mult.............

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      sunt foarte bune ,eu le manc cu gem sau cu usturoi,in vacanta cand merge-ti in viena sigur o sa vede-ti aceste scovergi cu usturoi si chiar stai la coada sa le cumperi

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Sunt delicioase...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Wow...aceasta reteta chiar ca imi adauce aminte de vacantele din copilarie...bunicii mei faceau mereu cand veneam la ei in vacanta si imi placeau la nebunie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 500 g de faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

4 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

17 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

G. Nita

foarte bune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
MANCARE DE CASTRAVETI MURATI