Scovergi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr. iaurt (smitina), 2-4 oua, 1-2 linguri ulei, 150 gr. zahar tos, un praf de sare, 2- 3 linguri esenta de rom, coaja rasa de la o lamiie,
  • 1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu, 400 - 500 gr. faina, gem sau brinza dulce sau sarata si smintina simpla sau indulcita, ulei pentru prajit, zahar pudra vanilat(pentru cele simple)

Mod de preparare

Se amesteca iaurtul cu ouale, uleiul, zaharul tos, praful de sare, esenta de rom, coaja rasa de lamiie, bicarbonatul si faina si se lasa 20 minute sa se odihnesca la rece (sa se umfle faina si sa se vada daca este suficienta faina). Coca se intinde sub forma de foaie groasa de 1 cm.

Scovergile se fac de obicei ca niste mini-lipiute prajite in ulei si pudrate cu zahar. Pentru post, nu se folosesc oua sau lapte (iaurt, smintina), ci doar faina, apa, sare, drojdie, mirodenii si ulei.

Se pot face si gogosele sau minciuni din acest aluat.

Se scot pe servetel ca sa dispara surplusul de ulei si se pudreaza cit sint calde.

Cu gem, cu brinza dulce sau sarata, cu smintina simpla sau indulcita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor