Din faina cu putina apa, 1 ou si putina sare, se face un aluat care se desface in mici parti.Aceste bucati mici de aluat se lucreaza cu ambele miini ,trecindu/le prin faina ramasa pina cind obtinem mici bucatele de aluat destul de consistent.Se rasfira pe masa de lucru pina cind le introducem intr/o cratita in care am pus la fiert cca 1.5 l apa cu putina sare.Cind apa clocoteste,asezam bucatelele mici de aluat si le lasam la fiert cca 10-15 minute,amestecand sa nu se prinda de vas.Cind s/au fiert la asezam deoparte .Se scoate din cratita pe farfurie cantitatea dorita si apoi amestecam scrobul cu lapte sau sirop de zahar.Pentru cei care vor scrob de post ,se elimina oul din compozitie,si la urma scrobul fiert se poate minca doar cu sirop de zahar.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii