Din faina cu putina apa, 1 ou si putina sare, se face un aluat care se desface in mici parti.Aceste bucati mici de aluat se lucreaza cu ambele miini ,trecindu/le prin faina ramasa pina cind obtinem mici bucatele de aluat destul de consistent.Se rasfira pe masa de lucru pina cind le introducem intr/o cratita in care am pus la fiert cca 1.5 l apa cu putina sare.Cind apa clocoteste,asezam bucatelele mici de aluat si le lasam la fiert cca 10-15 minute,amestecand sa nu se prinda de vas.Cind s/au fiert la asezam deoparte .Se scoate din cratita pe farfurie cantitatea dorita si apoi amestecam scrobul cu lapte sau sirop de zahar.Pentru cei care vor scrob de post ,se elimina oul din compozitie,si la urma scrobul fiert se poate minca doar cu sirop de zahar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii