autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Scrob

Autor: petrica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: petrica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
cca 350 grame faina de griu,apa,sare,lapte,zahar,ou

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Din faina cu putina apa, 1 ou si putina sare, se face un aluat care se desface in mici parti.Aceste bucati mici de aluat se lucreaza cu ambele miini ,trecindu/le prin faina ramasa pina cind obtinem mici bucatele de aluat destul de consistent.Se rasfira pe masa de lucru pina cind le introducem intr/o cratita in care am pus la fiert cca 1.5 l apa cu putina sare.Cind apa clocoteste,asezam bucatelele mici de aluat si le lasam la fiert cca 10-15 minute,amestecand sa nu se prinda de vas.Cind s/au fiert la asezam deoparte .Se scoate din cratita pe farfurie cantitatea dorita si apoi amestecam scrobul cu lapte sau sirop de zahar.Pentru cei care vor scrob de post ,se elimina oul din compozitie,si la urma scrobul fiert se poate minca doar cu sirop de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrob" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Scrob cu rosii

Scrob cu rosii

Se sparg ouale intr-un castron si se bat foarte bine. Se adauga secretul gustului. Se taie rosiile

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Scrob

Scrob

Mod de preparare: Feliile de carnat le prajesc pe ambele parti, peste care torn ouale batute cu smantana,

10 voturi    0 comentarii
5 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    Cred ca ar fi bune si cu smantana.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • cca 350 grame faina de griu,apa,sare,lapte,zahar,ou

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca ar fi bune si cu smantana.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Buctăle Omama