Scrumbie aromata, pe gratar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Scrumbie aromata, pe gratar

Ingrediente

  • 3-4 scrumbii proaspete de Dunare
  • o lamaie
  • cateva crengute de patrunjel
  • cateva crengute de marar
  • piper cu lamaie
  • un praf de sare
  • amestec de condimente uscate(cimbrisor
  • maghiran
  • busuioc)
  • cateva rondele de ardei gras rosu si verde
  • foaie de staniol

Mod de preparare

Scrumbia se curata de intestine si de solzi apoi se spala in apa rece,se zvanta si se indulceste cu un praf de sare,se condimenteaza cu amestec de condimente si piper cu gust de lamaie

Se cresteaza pe sira spinarii apoi in aceste crestaturi se infig feliute de lamaie si rondele subtiri de ardei.

Se umple burta scrumbiilor cu crengute de marar si patrunjel verde si feliute subtiri de lamaie.Se taie fasii de staniol,apoi fiecare scrumbie astfel umpluta se infasoara in staniol si apoi se prajesc pe gratarul cu carbuni,bine,pe ambele fete(cand este gata prajit,ne dam seama dupa staniolul care capata o culoare inchisa)

Scrumbia se desfasoara cu grija,cand este inca ,calda si se serveste cu mult suc de lamaie

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor