Scrumbie aromata, pe gratar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Scrumbie aromata, pe gratar

Ingrediente

  • 3-4 scrumbii proaspete de Dunare
  • o lamaie
  • cateva crengute de patrunjel
  • cateva crengute de marar
  • piper cu lamaie
  • un praf de sare
  • amestec de condimente uscate(cimbrisor
  • maghiran
  • busuioc)
  • cateva rondele de ardei gras rosu si verde
  • foaie de staniol

Mod de preparare

Scrumbia se curata de intestine si de solzi apoi se spala in apa rece,se zvanta si se indulceste cu un praf de sare,se condimenteaza cu amestec de condimente si piper cu gust de lamaie

Se cresteaza pe sira spinarii apoi in aceste crestaturi se infig feliute de lamaie si rondele subtiri de ardei.

Se umple burta scrumbiilor cu crengute de marar si patrunjel verde si feliute subtiri de lamaie.Se taie fasii de staniol,apoi fiecare scrumbie astfel umpluta se infasoara in staniol si apoi se prajesc pe gratarul cu carbuni,bine,pe ambele fete(cand este gata prajit,ne dam seama dupa staniolul care capata o culoare inchisa)

Scrumbia se desfasoara cu grija,cand este inca ,calda si se serveste cu mult suc de lamaie

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi