autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie la grill (gratar)

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
Ex.2 scrumbii, sare,, o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Scrumbia este un peste gras,iar la gratar este delicios si in plus este usor de preparat. In primul rand se curata de solzi,mate,intestine,se scot urechile, se spala,se lasa la scurs,se sterge bine si se cresteaza usor din loc in loc pe ambele parti.
Scrumbia astfel preparata se aseaza pe gratarul incins si uns foarte bine in prealabil cu unt sau cu ulei . Se lasa sa se patrunda bine, se intoarce cu atentie pentru a nu se rupe sau sfarama pana se rumenesc pe ambele parti.Se pot servi cu lamaie din abundenta sau otet de mere, cu un mujdei de usturoi simplu sau cu un mujdei la care se adauga rosii coapte si mult patrunjel. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Eu am pus scrumbiile in forme speciale de peste si nu a mai fost cazul sa le mai crestez. Am uns foarte bine formele pentru peste cu unt inainte de a aseza scrumbiile in acestea si le-am introdus imediat la grill…
Rezultatul a fost “irezistibil”…
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la grill (gratar)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
PAELLA

PAELLA

Se pune o oala cu apa si sare la fiert dupa ce a dat apa in clocot se pun crevetii.Se lasa doar 3

21 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Merluciu cu legume

Merluciu cu legume

Cartofii se spala si taie in doua si ii fierbem la aburi timp de 20min, dupa care adaugam celelalte

8 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Multumesc mult Camelia...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Va multumesc tuturor...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Nici o masa fara peste...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte frumos si foarte bun. Multumesc pentru reteta de mujdei cu rosii coapte si patrunjel. Sa nu schimbi poza. Esti tare frumoasa. Nu-mi placea deloc poza cu icoana aceea.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Foarte fin si delicios!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      La peste chiar poftesc - o bunatate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Simplu si gustos.Arata tare bine.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      hmmm....ce bun,cu mujdei!yummy!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Gustos...(Interesant gratarul pentru peste!)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult Camelia...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga