autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie proaspata marinata

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
Am folosit o buc. scrumbie,sare dupa gust,3 buc. foi de dafin,6-7 boabe de piper negru,5-6 boabe coriandru,un paharel otet de mere sau dupa gust, o lingura ulei. Cantitatile se maresc in functie de necesitati...

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Scrumbia se curata de solzi,mate,intestine,se inlatura marginea cozii si capul,se spala,se zvanta si se taie in bucati de cca 2 cm grosime. Se aseaza bucatile de scrumbie intr-o cratita astfel: un rand de scrumbie, un rand de praf de sare, apoi alt rand de scrumbie.Eu nu am asezat in straturi suprapuse de aceasta data deoarece am avut o cantitate prea micuta de peste... Se adauga cam un paharel de otet de mere sau dupa gust,foile de dafin, piperul boabe,coriandrul,uleiul si se lasa cca 20 de minute la rece.Apoi,se pune cratita acoperita cu capac la fiert, la foc mic ,cca 40 de min... Se poate servi atat calda cat si rece cu ceapa ,cu maslinute...
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie proaspata marinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius pane

Pangasius pane

bucatile de pangasius le taiem cam cat o jumatate de palma si le condimentam. pentru sos ai nevoie

5 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
PESTE RASOL

PESTE RASOL

Pestele intreg se curata,se spala si se taie bucati potrivite.Daca folositi file de peste,doar

31 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Multumesc...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Si aceasta reteta imi lasa gura apa...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Multumesc...O sa-ti placa cu siguranta...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Am salvat-o !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Am vazut multe retete de peste marinat, nu am facut, dar as incerca, imi place cum arata al tau.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Imi place, e f. buna!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Cred ca e un deliciu.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Si eu fac marinata din scrumbie dar niciodata na-m fiert scrumbia.Eu diluez otetul cu apa si pun pe foc cu mirodenii si las sa deie un clocot dupa care las sa se raceasca putin si dupa aceea torn peste scrumbie si ceapa taiata solzi subtiri si morcov ras pe razatoarea mare.Scrumbia este gingasa prefer sa o las putin la frigider sa se mureze decit sa o fierb.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Este intr-adevar delicioasa...

    • Dragos Florea

      Dragos Florea (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Trebuie sa fie foarte buna. Felicitari ! Am sa incerc si eu.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Arata foarte bine, nu am mancat niciodata, dar ma gandesc ca e delicioasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Multumesc ...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Super bine arta si este si gustoasa.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Delicioasa!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Da, nici eu nu am mancat de mult scumbie - si marinata - cred ca e o nebunie!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Usoara si gustoasa aceasta reteta!Ai dreptate,cu ceapa si maslinute ,ar merge perfect!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Va multumesc mult...

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Excelent arata de nu stiu cand imi doresc sa mananc asa ceva !Nota maxima de la mine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Arata bine scrumbia, imi place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • Am folosit o buc. scrumbie,sare dupa gust,3 buc. foi de dafin,6-7 boabe de piper negru,5-6 boabe coriandru,un paharel otet de mere sau dupa gust
  • o lingura ulei. Cantitatile se maresc in functie de necesitati...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Saramura de pastrav