autor:

Fara foto

» » Torturi

Semifreddo

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
pentru budinca de orez:, 30 g unt, 1 baton de vanlie, 150 g orez pentru risotto, 50 g zahar, 150 ml vin alb, 700 ml lapte integral, pentru semifreddo:, 50 g zahar tos, 4 oua mari, 500 ml smintina, un praf de sare, 150 g fructe confiate, tocate, 100 g ciocolata neagra, zdrobita, 100 g fistic, curatat de coaja si tocat mai mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mai intâi puneti în congelator un vas ceramic mare (cu diametrul de 25-30 cm)
sau mai multe forme individuale. ca sa se raceasca. Apoi topiti untul într-o cratita
cu peretii înalti si fundul gros. cu capac. Crestati în lungime batonul de vanilie si
scoateti semintele cu ajutorul unui cutit. Adaugati semintele de vanilie la untul
topit si amestecati. Fierbeti timp de 1 minut, apoi adaugati orezul si zaharul. Mariti
focul la mediu, amestecati bine si adaugati vinul. Continuati sa amestecati pâna
când vinul scade aproape complet. Apoi adaugati laptele, putin câte putin. Fierbeti
orezul la foc mic timp de 18-20 de minute, amestecând cât mai des. Luati cratita
de pe foc si lasati-1 sa se raceasca de tot.
Ca sa preparati semifreddo, aveti nevoie de 3 boluri. Într-unul din ele bateti zaharul
si galbenusurile pâna se albesc si devin cremoase. În al doilea castron, bateti smântâna
pâna când se întareste. Într-al treilea. bateti albusurile cu un praf de sare pâna
se intaresc foarte bine.
Apoi adaugati smântâna si albusurile în castronul cel mare cu zahar si galbenusuri.
Tot acum adaugati si celelalte arome - fructele confiate. ciocolata si fisticul. plus
budinca de orez rece. Turnati repede crema de orez în vasul racit, acoperiti-o cu
folie de plastic si puneti-o în congelator; trebuie s-o lasati cel putin 4 ore sa se întareasca.
Inainte de servire, scoateti-o din congelator si lasati-o o vreme în frigider,
astfel încât sa se poata lua cu lingura. E delicioasa cu fructe de padure proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de semifreddo cu ciocolata si capsuni

Tort de semifreddo cu ciocolata si capsuni

1) Sosul de capsuni:spalati capsunile,scurgetile pe hartie sugativa,le amestecati cu 2 linguri de

8 voturi    9 comentarii
4h 30 min
Torturi
SEMIFREDDO al  CIOCCOLATO

SEMIFREDDO al CIOCCOLATO

Ciocolata se topeste la bain marie,cind s-a topit bine se adauga cafeaua,esenta de rom si se mesteca

2 voturi    5 comentarii
30 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • pentru budinca de orez:
  • 30 g unt
  • 1 baton de vanlie
  • 150 g orez pentru risotto
  • 50 g zahar
  • 150 ml vin alb
  • 700 ml lapte integral
  • pentru semifreddo:
  • 50 g zahar tos
  • 4 oua mari
  • 500 ml smintina
  • un praf de sare
  • 150 g fructe confiate
  • tocate
  • 100 g ciocolata neagra
  • zdrobita
  • 100 g fistic
  • curatat de coaja si tocat mai mare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort inimioara cu crema de trufe