autor:

Ionutz

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Sfinti

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2011

Ingrediente
900 gr faina de grau 000, 100 ml ulei, 1 lingura margarina, 1 lingura unt, 3 oua, 100 ml iaurt, 250 ml lapte, 30 gr drojdie, 200 gr zahar, coaja de lamaie, miere de albine, 100 gr nuci sau alune macinate

Dificultate: Medie Timp: 3h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, in mijloc se dizolva drojdia in 200 ml lapte caldut si se lasa sa creasca.
In alt vas se bat ouale spuma apoi se adauga zaharul, coaja de lamaie si se bate pana se dizolva zaharul. Apoi se adauga pe rand iaurt-ul, margarina, untul, ulei si se omogenizeaza.
Dupa 15 minute se adauga compozitia cu oua peste cea cu faina si se framanta, adaugandu-se faina, si ulei pana se obtine un aluat modelabil, nelipicios.
Se lasa la crescut in loc caldut.
Dupa ce a crescut se imparte compozitia in 40 bucati, apoi se modeleaza si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt.
Se da la cuptorul incalzit pentru aproximativ 15 minute.
Dupa ce s-au copt si s-au racit se ung cu miere si se presara nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfinti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Sfinti moldovenesti

Sfinti moldovenesti

Sfinti.. Ziua aceasta imi aduce aminte de copilarie cind mami se trezea de dimineata si framinta

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici sau Sfinti cu nuca de cocos

Mucenici sau Sfinti cu nuca de cocos

Puneti intr-un castron incapator faina, faceti cu mana in mijloc o gropita, adaugati pliculetul de

12 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iulie 2012

    Foarte reusiti!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 martie 2011

    Tare frumos ti-au crescut ! Deliciosi ! *****

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 09 martie 2011

    Bravo , bravo !!! Foarte frumosi si gustosi . Primesti ***** te servesc si eu cu sfintisorii mei :)

Dificultate

Medie

Timp

3h

7 voturi

Ingrediente

  • 900 gr faina de grau 000
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingura unt
  • 3 oua
  • 100 ml iaurt
  • 250 ml lapte
  • 30 gr drojdie
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • miere de albine
  • 100 gr nuci sau alune macinate

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte reusiti!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
ecler cu frisca