autor:

muryshor

» » Aluaturi si Foietaje

Sfintisori de post

Autor: muryshor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: muryshor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2010

Ingrediente
ptr aluat: :1 kg de faina ,100g de zahar, o cescuta si jumate de cafea cu ulei, 50 g de drojdie ,1pachet de margarina" Unirea ", 1 lingurita de sare, 1/2 l de apa . ptr sirop:1l de apa, 300g zahar, coaja de lamaie si portocala, vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu zaharul si sarea, pana se topesc .Se da deoparte , se pune uleiul ,si cand se mai raceste , se adauga drojia si faina si se framanta pana se incorporeaza bine totul , apoi se pune la cald , jumatate de ora .Intre timp , se topeste margarina , se da la racit si cand se solidifica se scurge de apa si se pune la loc caldut pana se alifiaza .Dupa ce aluatul nostru a crescut ,se pune faina din belsug pe planseta , se rastoarna si cu sucitorul se face un dreptunghi gros de aprox 4 cm , pe care se intinde margarina alifiata.Peste aceasta , presaram un strat de faina , si aducem una din laturile mici ale dreptunghiului , pana la jumatatea lui , apoi pe cealalta si la urma le suprapunem una peste alta .Deci , impaturim aluatul in 3.Il punem apoi la rece , 2 ore , apoi il scoatem si iarasi turnam faina din belsug atat pe planseta cat si deasupra lui , dupa care , cu sucitorul , il intindem , dar nu f tare , ptr a nu l presa , il taiem in jumatate , longitudinal si din fiecare jumatate , incepem sa taiem fasii de 2 degete grosime , pe care le rasucim ca pe sfoara , apoi le facem in forma de 8 , si punem in tava neunsa pe care o dam la cuptor , cca 45 min, nu inainte de a ii ma lasa sa creasca in tava , cca 15 min. .Dupa ce ii coacem ii lasam sa se raceasca si pregatim un sirop din apa , zahar , arome si in timp ce fierbe trecem sfintisorii prin el , pe o parte si pe alta , cateva sec, ii scoatem cu paleta pe platou , ii ungem cu miere si presaram nuca din belsug pe ei.Va asigur ca s f deliciosi , nu contin mult aluat si se fac f repede .Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu gem

Cornuri cu gem

Ah...iubesc aceste cornuri pentru ca se fac extraordinar de repede si le poți umple cu ce ai prin

13 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu masline

Chifle cu masline

Punem faina intr-un vas si o amestecam cu zaharul si sarea. Facem o gaura in mijloc si adaugam

11 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Buni si de post.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Sunt tare gustosi....

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • ptr aluat: :1 kg de faina ,100g de zahar
  • o cescuta si jumate de cafea cu ulei
  • 50 g de drojdie ,1pachet de margarina" Unirea "
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 l de apa . ptr sirop:1l de apa
  • 300g zahar
  • coaja de lamaie si portocala
  • vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de muryshor
Cozonac

Cozonac

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si putin zahar, si se pune faina , cu mana , ca la un aluat

6 voturi    3 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se freaca galbenusurile cu 100g zahar, cu sarea, coaja de lamaie si vanilia , se adauga uleiul in

6 voturi    2 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Buni si de post.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinte "Poale-n brâu"