autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Retete la gratar

Shaorma handmade

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2014

Ingrediente
Shaorma mea este 100% facuta in casa !, Stiu ca veti spune ca este un produs fast-food ,dar…este ultra-mega-super delicioasa.Va asigur eu !, O shaorma mancata odata pe luna, nu cred ca face rau si astfel papilele noastre gustative se vor bucura si ele o data cu noi., Si nu e nimic prajit in grasime, totul este copt., .Incercati si nu veti regreta !, , - pentru lipia arabeasca, 300 ml lapte, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei, 600 g faina, 7 g drojdie uscata, 1 lingurita zahar, - pentru umplutura, 1/2 piept de curcan, 4 cartofi, 4-5 castraveciori murati, 1 gogosar murat, sare, piper, boia, coriandru, oregano, rozmarin, 4 linguri ulei, - pentru sos, 1 ou, 1 lingurita mustar, sare, 100 ml ulei, 2-3 catei usturoi, 200 ml iaurt, ketchup iute

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Preparam pentru inceput lipiile, in masina de paine, punand in cuva ingredientele exact in ordinea ce am specificat-o mai sus. Am pus lapte in loc de apa pentru ca aluatul este mai elastic. Daca doriti, puteti framanta aluatul cu mana, apoi il lasati la dospit.
Pieptul de curcan il feliem si apoi il lasam cam o ora intr-un bait facut din sare, piper, boia, coriandru, rozmarin si oregano( eu le-am avut uscate) amestecate cu uleiul.Le lasam la rece.
Cartofii ii curatam si ii taiem felii.
Castraveciorii si gogosarul ii taiem fasii.
Dupa trecerea timpului , feliile de piept si cartofi le punem intr-o tava cu hartie de copt si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina cand carnea si cartofii sunt bine patrunsi. La jumatatea timpului , i-am stropit cu o pompita cu ulei.
Cand aluatul de lipii este gata il scoatem din masina si il asezam pe masa de lucru presarata cu faina.
Pieptul de curcan il taiem fasii.
Din aluatul de lipii facem 12 bile pe care le lasam 10 minute pe masa sa mai dospeasca.Isi vor dubla volumul.
Luam fiecare bila si o intindem cu sucitorul pina o subtiem cam de 3-4 mm, apoi o punem pe o tigaie nonaderenta la copt, fara nici un pic de ulei.
O coacem pe ambele parti si le tinem la cald pina la coacem pe fiecare.
Preparam sosul .Din oul intreg , sare, mustar si ulei facem maioneza rapida cu mixerul vertical. Presam usturoiul si amestecam cu iaurtul. Asezonam .Eu am presat si putina coada de la usturoiul verde.
Trecem la asamblarea shaormei. Punem pe o farfurie o lipie pe care o ungem cu doua felii de sos.Adaugam feliute de piep de curcan, cartofi coptim castraveciori si gogosar.
Rulam lipia , o facem cu ketchup si o servim cat mai calda.
Pofta mare sa aveti ! Credeti-ma ca nu veti regreta....

Poze pe indelete : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/07/shaorma-handmade.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma handmade" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Ciupercute cu branza pe gratar

Ciupercute cu branza pe gratar

Se curata ciupercile, se spala si se scoate codita. Se sareaza si se adauga branza de vaci pe fiecare

4 voturi    0 comentarii
10 min
Retete la gratar
Costite miel la gratar

Costite miel la gratar

Costitele se spala, se ung cu ulei de masline apoi se condimenteaza cu sare, piper oregano, se stropesc

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alexa.ioana (Bucatar) , 25 mai 2015

    Delicios!

  • Fara foto

    Cornella Jacobs , 09 ianuarie 2015

    Buna

  • Fara foto

    Grosu Ionut Felician , 02 septembrie 2014

    deliciossssssssss

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 august 2014

      Delicioasa si supersanatoasa*****

    • cotizo

      cotizo (Chef de cuisine) , 10 august 2014

      Cea mai buna si sanatoasa shaorma ! Ever....

    • Fara foto

      Toncean Valer , 10 august 2014

      Cea mai buna si sanatoasa shaorma ! Ever....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Shaorma mea este 100% facuta in casa !
  • Stiu ca veti spune ca este un produs fast-food ,dar…este ultra-mega-super delicioasa.Va asigur eu !
  • O shaorma mancata odata pe luna
  • nu cred ca face rau si astfel papilele noastre gustative se vor bucura si ele o data cu noi.
  • Si nu e nimic prajit in grasime
  • totul este copt.
  • .Incercati si nu veti regreta !
  • - pentru lipia arabeasca
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 600 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • - pentru umplutura
  • 1/2 piept de curcan
  • 4 cartofi
  • 4-5 castraveciori murati
  • 1 gogosar murat
  • sare
  • piper
  • boia
  • coriandru
  • oregano
  • rozmarin
  • 4 linguri ulei
  • - pentru sos
  • 1 ou
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • 100 ml ulei
  • 2-3 catei usturoi
  • 200 ml iaurt
  • ketchup iute

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

alexa.ioana (Bucatar)

Delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Frigarui cu sos Tzatziki